Başkan Aras 5 Yılda Yapılan İcraatları Anlattı

WhatsApp Image 2023-12-16 at 14.29.42

BODRUM HABER – Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, basına yaptığı açıklamada Bodrum turizmini, Bodrum’un sorunlarını, çözüme dair son gelişmeleri ve tamamlanan projelerini aktardı.

Bodrum’ un en büyük probleminin alt yapı olduğuna dikkat çeken Başkan Aras,  “Alt yapı olmadan ağzınızda kuş tutsanız bir fayda yaratamazsınız, üstüne bir şey koyamazsınız.  Alt yapı dediğimiz kanalizasyon, elektrik, telekom, içme suyu ve yol konularıdır. Alt yapı meselesinde 4 senedir ciddi bir çalışma yapılıyor. Dünya Bankası Kredisi, MUSKİ’nin Büyükşehirde yaptığı çalışmalar ve Turizm Bakanlığı’nın müdahalesi ile Bodrum yarımadasında 4 tane ileri biyolojik arıtma tesisi yapıldı. Bazıları devreye kısmen girdi bazıları da kısa zaman içinde devreye girecek. Bu tesislerle beraber yaklaşık 600 bin kişiye hizmet edecek arıtma tesisi kapasitesine ulaşıldı.  Arıtma tesisi işi çok daha önemli bir iş.  Bu konu ile ilgili çalışmalar gerçekleşirken vatandaşın konforunu ciddi etkiledi. Bu çalışmalar alt yapıya yatırım, geleceğe yatırım. Alt yapı yapılmadığı takdirde isterseniz yolları altın tozundan yapın. Borular patlarken kaç defa asfalt yapıp da kazmak durumunda kaldık. Çünkü altı hazır değildi. Tesislerle işin büyük kısmı çözüldü ve kanalizasyon şebekesi de büyük ölçüde tamam” dedi.

“Termik Santraller Kapansın”

Başkan Ahmet Aras Bodrum’un yaşadığı su sorunu ve çözümüne dair termik santrallerin kapanması çağrısında bulundu. Aras ” En büyük problem içme suyunda. Patlayan borular sadece ihtiyacımızın 40’ta birini karşılıyor. Patlayan borulardan kaçan su 1 milyon metre küp civarında. Bizim ihtiyacımız 44 milyon metre küp civarında ama verilen su 28 milyon metre küp. 16 milyon küp açık var. Bu açık da bütün tesis ve sitelerin sularını kendileri üretmesinden geliyor. Artezyen ve denizden arıtarak kullanılıyor. Önümüzdeki yıl barajların çöküp çökmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Tarihinde hiç çökmeyen barajlar ilk defa bu yıl çöktü. Hala daha barajlar yüzde 20’leri bulamadı. Bodrum için önümüzdeki yıl konuşacağımız en önemli problem su meselesi. MUSKİ’ye ciddi baskı yapıyoruz. Bir an önce ya Ekinambarı’nı ya da denizden arıtmayı devreye alması lazım. Başka şansımızın olduğunu göremiyorum. Kuyu açmak çözüm değil. Çünkü bu kadar büyük ihtiyaçta o kuyular dayanmaz. Kuyuların fazla kullanımı bir taraftan tarımsal sulamayı tehdit ediyor ve suyu çektikçe deniz yerini dolduruyor.  Sular tuzlanıyor.  O yüzden termik santraller kapansın ve oradaki 32 milyon metre küp su insan ihtiyacı için kullanılsın diyoruz.  Ekinambarı suyunu arıtmak için 1 milyar TL yatırım gerekiyor. Yüzde 13-14’lük tuzluluk oranı var” ifadelerinde bulundu.

“Bodrum’da dört yılda yapılan yatırımlar önemli yatırımlar”

Aras, başkan adaylığını tekrar neden koyduğuna dair soru ile ilgili  “Bu iş stresli iş ama yorucu değil. Belediye Başkanlığı icracı makam olduğu için sonuç alabiliyorsunuz. İnsana dokunabiliyorsunuz, fayda sağlayabiliyorsunuz. Bu sizi besliyor. İnsanların enerjisi besliyor. Tabi ki eleştiriler de oluyor gayet doğal. Yeniden kazanırsam şimdiye kadar yapılanların toparlama zamanı. Bodrum’da su, kanalizasyon, yol problemlerin altında kalan çok iş yapıldı. Bodrum son 4 yılda büyük sıkıntılar yaşadı ama buna rağmen belki de tarihindeki en büyük yatırımı aldı. Torba -Yalıçiftlik –Kızılağaç- İçmeler bölgesi alt yapı çalışmaları aldı. Bunlar plan projede yoktu. Turgutreis, Gümüşlük, İslamhaneleri, Akyarlar, Geriş, Kadıkalesi, Dereköy bölgesinde kanalizasyon ve arıtma tesisi projeleri ortada yoktu. Bodrum’da dört yılda yapılan yatırımlar önemli yatırımlar” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; Bitez Üç Fidan Parkı, Karaova 100. Yıl Ateş Canbaz Kreş ve Gündüz Bakımevi, Güvercinlik Sosyal Etkinlik Merkezi, Çiftlik Kapalı Pazar yeri, Gümbet Pazar yeri, Afet Alanları Destekleme Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Amiral Turgut Reis Futbol Sahası, Bitez Bisiklet Yolu, Turgutreis Amiral Kafe gibi pek çok tamamlanan projeler ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Exit mobile version