CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Riyad Olayına Sessiz Kalmadı

WhatsApp Image 2023-12-30 at 19.44.33

BODRUM HABER – CHP Bodrum İlçe Başkanlığı dün akşam Riyad’da oynanması planlanan Fenerbahçe -Galatasaray maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyet’i adına yapılan saygısızlık ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.  Basın açıklamasından önce saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dün akşam Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında planlanan Türkiye Süper Kupa maçı yaşanan tatsız olaylar nedeniyle futbolcular  ve yönetim kararı ile  maç gerçekleşmedi. Başkent Riyad’ta oynanacak maç öncesinde statta Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin stada asılmasına ve İstiklal Marşı’nın okutulmasına izin  verilmedi.  Bu olaylar  hem ülkede hem de dünyada oldukça ses getirdi. Hiç kimse  ülkemiz adına, millet adına yapılan bu olaya sessiz kalmadı ve birlik oldu. CHP Bodrum İlçe Başkanlığı da yaşanan bu olaylar karşısında bu akşam belediye meydanında İstiklal Marşı’nı okuyarak destek verdi. CHP İlçe Başkanı Tuna Işın yaptığı açıklamada şunları söyledi, ” Sevgili Bodrum’lular Bugün burada futbolun kardeşliği ve rekabetinin üstünde birleştiği bir günde bulunuyoruz.  Ülkemizi gururlandıran 2 büyük kulübümüzün maç öncesi Atatürk tişörtleri ile sahaya çıkmak istemesi üzerine taleplerine  Suudi Arabistan yetkilileri tarafından izin verilmemiştir. Sporun ötesinde milli değerlerimize ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygımız müzakereye ve tartışmaya kapalı bir konudur. Konuşurken yerli ve milli olduğunu  iddia edenler iş ulusal ve milli değerlere geldiğinde dilleri lal gözleri görmez oluyor. Bunların yerli ve milliği doların yeşilliğini görene kadar orada bitiyor. Yere batsın sizin yerliliğiniz yere batsın sizin milliğiniz. Futbol sadece bir oyun değildir. Futbol bir milletin bir araya gelip birlikte sevinip birlikte üzüldüğü bir arenadır. Futbol sahası dostluğun ve fairplayin yeşerdiği bir mekan olmalıdır. Ne yazık ki bu sefer milli değerlerimiz ile ilgili yaşanan bu olay bu güzel anlayışa gölge düşürdü. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecek dostluklarımızı güçlendirecek bir atmosferde olmalıydık. Yaşananlar bize gösterdi ki bazen sporun ötesinde duran milli değerlerimize sahip çıkmak için insiyatif alıp gerekli adımı atmamız gerekir. Bu durumda TFF başkanı Mehmet  Büyükekşi’nin kulüpler ve taraftarların talepleri karşılanana kadar sahaya çıkmak istememesine rağmen milli değerlerimizi müzakere unsuru haline getirmesi ve net tavır sergilememesini kınıyorum. TFF başkanının İstifasını talep etmek gerçek sorumluyu görmemektir. Aylardır Cumhuriyetimizin 100. yılında süper kupanın Suudi Arabistan’da  oynanmasına itiraz ediyoruz. Her şeye tek başına karar veren kişinin sorumluluğu bu şekilde örtülemez.  2  Büyük kulübümüzün   Fenerbahçe ve Galatasaray  yönetimleri milli değerlere sahip çıkma konusunda takdire şayan bir duruş sergileyerek Türkiye’nin onurunu korumuştur. Atatürk’ün izinden giderek milli birlik ve beraberliğimizi temsil ettiler. Dün gece Atatürk ‘ün izinden giden  2 büyük kulübümüzün yönetimleri sayesinde hayatımızın en güzel derbisini izledik. Her 2 takıma da teşekkür ederiz” dedi.

Parti Meclis Üyesi M. Alkım Denizaslan maçın Suudi Arabistan’da yapılmasına vesile olan yetkililerin istifaya davet etti. Denizaslan açıklamasında şunları söyledi; “Kıymetli hemşehrilerim  dün Türkiye Cumhuriyet’i tarihinin  hem en üzücü olaylardan birini hem de milletimiz adına en gurur verici olaylardan birisini yaşadık. Üzücü olan kısmı şuydu ; Cumhuriyetin 100.   yılında  adı süper olan bir kupayı iki büyük çınar olan kulübümüz Suudi Arabistan  topraklarında oynatılmak  zorunda bırakıldı. Halbuki bu topraklar bizim topraklarımız milli mücadeleye ev sahipliği yapmış, kanla sulanmış ve üzerinde binlerce şehidin yattığı kutsal topraklardır.  Samsun’u ile Ankara’sı ile Mersin’i ile her bir köşesi ile. Sevindirici olan kısmı şuydu; Bizler iki spor kulübümüz ve yüce Türk milleti atasını, İstiklal Marşı’nı, milli değerlerini üç kuruşa satmamıştır. Gerektiği yerde gerektiği tavrı koymuştur. Bütün dünya şunu görmüştür ki; Türkler, bu aziz millet, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir milletin çocuklarıdır. Biz Türkler yine aynı şekilde gerginliğe, kavgaya kesinlikle karşıyız. Ama söz konusu  Atatürk ise söz konusu İstiklal Marşı ise bütün dünyayı karşısına alacak cesarete ve iradeye  sahibiz. Ben her iki spor kulübümüzü de canı gönülden tebrik ediyorum. Bizleri iki kuruş para kazanmak için Suudi Arabistan’da ki kulübümüzü futbol oynatmak zorunda bırakan yetkilileri bir parça haysiyetleri  var ise istifaya davet ediyorum. İki kulübümüzle de gurur ve  şeref duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve iki kulübümüze de yürekten teşekkür ediyorum”

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici adına açıklamayı partiden Nergis Karakaya okudu. Derici’nin  açıklamaları ise şu şekildeydi; ” Dün Suudi Arabistan’ da spor kulüplerimiz  maruz kaldığı muamele bir diplomatik skandaldır. İlgili bakanlarımız  derhal gereğini yapmalıdır.  Başından beri sorguladığımız Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu maç neden Suudi Arabistan’da oynandığıdır.  Kulüplerimiz milletimizin kırmızı çizgileri söz konusu olduğunda gösterdikleri dik duruştan  ötürü bir kez daha tebrik ediyorum. Kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını kırmızı çizgisi ile sınamasın.  Kazanan her zaman Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bu vesile ile hepinizin yeni yılını kutlarım. Yeni yılda geçmişin mirası  ile yeni yüz yılımızda CHP iktidarı  tüm ülkede yankılanacak”

Exit mobile version