Bodrum İçin Bu, Köprüden Önceki Son Çıkış Seçimidir

AK PARTİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AYAYDIN: "MUĞLA HİZMETE SUSAMIŞ BİR İL"

BODRUM HABER – AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, siyaset yapmak için aday olmadığını, Bodrum başta olmak üzere tüm Muğla’nın birikmiş sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyduğunu belirtti.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof Dr. Aydın Ayaydın, Muğla’nın belediye hizmeti alamadığı için sorunlarının yıllar içinde biriktiğini ve artık içinden çıkılamaz bir noktaya doğru gittiğini söyledi.

Ayaydın ‘Bunu köprüden önceki son çıkış seçimi gibi görebiliriz. Yıllardır tembellik yapanların elinde Bodrum’un da, Muğla’nın da yerel belediyecilik anlamında içler acısı bir hale düştüğüne hepimiz şahidiz. Bunu bile bile bir 5 yıl daha aynı tembelliğe aynı vurdum duymazlığa göz yumarsak artık sorunlar kördüğüm olacak, telafisi de mümkün olmayacak.’ dedi.

Bunu koltuğa aday biri olarak söylemediğini tüm Bodrumlular, tüm Muğlalılar’dan duyduğunu ifade eden Ayaydın ‘Ben de son 10 yılı yaz kış 12 ay sürekli olmak üzere, 25 yıldır burada yaşayan bir Bodrumlu olarak hizmet alamamanın eziyetini yaşıyorum. Tankerle eve su getirmenin ne demek olduğunu biliyorum. Her geçen gün kirlenen denizleri görüyorum üzülüyorum. Altyapı eksikliğinden dolayı esnafımın, hemşehrilerimin çektiği çileyi bire bir ben de çekiyorum’ diye konuştu.

Neden kabul ettim?

Kendisine Cumhurbaşkanı tarafından adaylık teklif edildiğinde, önce düşündüğünü ancak etrafına da sorduğunda çok büyük destek aldığına dikkat çeken Ayaydın ‘Danıştığım kişilerin de çoğu CHP’li dostlarımdı. Ancak onlar bile artık yaka silkmiş vaziyetteler. Bu sorunları çözmek için artık farklı bir bakış açısına, farklı bir vizyona gerek olduğunu ifade ettiler ve beni bu görevi kabul etmeye teşvik ettiler. Ben de konuya siyaset üstü baktığım için elimi taşın altına koymaya karar verdim’ diye konuştu.

Ayaydın Bodrum için çok sayıda proje hazırladığını vurgulayarak yapacaklarını da şöyle sıraladı:

Susuzluğu bitireceğim

“Bodrum’un susuz kalmaması için alternatifli çözüm yolları devreye girecek. Bodrum Barajı için STK’ların itirazları dikkate alınıp, endişeler giderilerek yeni bir ÇED raporu ile süreç başlatılacak.

Kesin çözüm bulununcaya kadar Bodrum’un yıllık su ihtiyacı olan 33.5 milyon metreküpü tamamlayacak şekilde DSİ’den ek kaynakla ve gerekirse deniz suyu arıtılarak çözüm bulunacak.

Su faturalarında indirim sağlanacak.

Su ishale hattında sürekli patlayan CTP tipi borular günün şartlarına uygun çelik borularla değiştirilecek. Her türlü bakım-onarımları zamanında yapılacak. Zaten olmayan suyun patlayan borularla boşa akması önlenecek. Kış aylarında yoğun yağışla beraber sel basan cadde ve sokakların altyapısı ıslah edilecek.

Yollar çukurdan kurtulacak

Göreve gelir gelmez başta şehir merkezi olmak üzere Konacık, Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Mumcular’daki bütün yollar onarılacak, asfaltlanacak sezona hazır hale getirilecek.

Sezon sonunda altyapı çalışmalarına ağırlık verilecek.

Bodrum’un şehir merkezindeki trafik çilesini ortadan kaldırmak için Torba ile Turgutreis arasında Bodrum Çevre Yolu yapılması konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılacak.

Yapımı devam eden ancak bir türlü bitirilemeyen Yalıkavak-Ortakent yolunun, Yalıkavak Kavşağı’ndan Ortakent Kavşağı’na kadar duble yol olacak şekilde süratle bitirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında işbirliği yapılacak.

Kiraları ucuzlatacak formül

Bodrum şehir merkezindeki yoğunluğu artırmadan Bodrum-Milas arasında mümkünse Hazine arazisi veya Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi üzerinde, yoksa gerekirse üçüncü şahıslardan arsa toplayarak veya istimlak ederek 10 bin civarında konut yapılacak. Bu konutların bir bölümü Bodrum’daki kamu görevlilerine lojman tahsisi için devlete satılacak. Kalan konutlar ise kar amacı gütmeden konutu olmayanlara satılacak. Böylece Bodrum’daki yüksek kiraların dengelenmesi sağlanacak.

Bodrum şehir merkezinde yoğunluk yaratacak yapılaşmaya kesinlikle gidilmeyecek. Uygun alanlarda yapılacak yeni konutlar az katlı olacak ve Muğla mimarisine sadık kalınacak. Kıyıları işgal eden kaçak tesislere göz yumulmayacak. Vatandaş denizle buluşacak. Son derece modern, her türlü ihtiyaca cevap verebilen aynı zamanda da ucuz, güvenli halk plajları yapılacak.

Doğalgaz buraya gelecek

Bodrum Şehir Stadı, Bodrum Spor’a yakışacak şekilde spor kompleksi olarak şehir dışında bir yere taşınacak. Mevcut stad yeri altı otopark üstü meydan ve rekreasyon alanı olarak Bodrumlular’ın hizmetine sunulacak. Doğalgazın Bodrum’a kadar ulaştırılması için Enerji Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacak ve görev sürem içerisinde Bodrum doğalgaza mutlaka kavuşacak.”

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın 25 Şubat Pazar günü saat 20.00’da Bodrum Sıcak Haber canlı yayın konuğu olacak.

Exit mobile version