Muğla’da Mesai, Bayramda da Devam Etti

WhatsApp Image 2024-06-25 at 19.11.28

BODRUM HABER – Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla ve ilçelerinde vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz bir şekilde geçirebilmesi için bayram süresince toplam 65 personel ile 7/24 sahada görev yaptı.

Kurban Bayramı öncesinde Muğla ve ilçelerinde vatandaşların ve hayvan yetiştiricilerinin sağlıklı ve güvenli bir bayram yaşayabilmesi adına tedbirler alan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bayram süresince de kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekim ve personel görevlendirdi.

Bayram süresince, il genelinde oluşturulan 91 adet geçici kurban kesim yeri ve 45 adet kurban satış yeri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından düzenli olarak denetlendi. Denetimlerde, toplam 65 kişilik bir ekip görev aldı. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin görev aldığı Kurban Danışma Masaları ise bayramın ilk iki gününde vatandaşlar için hazır bulunduruldu. Görevli veterinerler, vatandaşlara kurbanlık seçimi, genel kurbanlık muayenesi, TARIMCEBİMDE uygulamasının tanıtımı, küpe sorgulaması, kurban etinin saklanması gibi konularda bilgilendirme yaparak, İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kurban Rehberi’ni dağıttı.

SAYLAK’TAN PERSONELİNE TEŞEKKÜR…

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Kurban Bayramı’nda 65 kişilik bir ekiple kurban denetimini başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, vatandaşların güvenle ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini sağlamak için bayram süresince mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan tüm personeline teşekkür etti. Saylak, Muğla ve 13 ilçesinde eş zamanlı olarak veteriner hekimler tarafından kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrol ve denetimlerin yapıldığını, bayram sonuna kadar da bu denetimlerin düzenli olarak devam ettiğini kaydederek “Muğla’mızda sorunsuz ve güvenli bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban konusunda halk sağlığını gözeterek gerekli tüm kurallara uyan, bilinçli yetiştiricilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Exit mobile version