Bodrum’da Yüzlerce Kişi Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı

WhatsApp Image 2024-07-30 at 14.10.31

BODRUM HABER – Bodrum’da dün  bir hasta tarafından görevi başında aile hekimine yapılan saldırı Ortakent – Yahşi Aile Sağlığı merkezi önünde yapılan bir basın açıklaması ile kınandı.  Düzenlenen basın açıklamasına aralarında Muğla büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum belediye Başkanı Tamer Mandalinci Muğla Tabip odası temsilcileri, sağlık çalışanları, hastalarının da aralarında bulunduğu kalabalık  sayıda kişi katıldı.

Ortakent Mahallesi’ndeki 12 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda görevli doktor 63 yaşındaki Mustafa Hürkal Tezvar , muayene olmaya gelen 55 yaşındaki Engin S. ve 48 yaşındaki kardeşi Ö.S.A tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya uğradıktan sonra kalp krizi geçirmişti. Meslektaşlarının ilk yardımı ve sağlık ekipleri tarafından özel bir  hastaneye kaldırılan Tezvar, entübe edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı.

Yaşanan olayla ilgili yapılan  basın açıklamasına Genel Sağlık İş Sendikası, Aydıın Aile Hekimleri Derneği, Muğla Tabip Odası, Aydın Tabip Odası, Aile Hekimi Birlik Dayanışma Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği,  Muğla Sağlık Sendikası üyeleri destek verdi. Eylemde sık sık “Sağlıkta şiddete Son” ve “Korkmuyoruz, Susmuyoruz” sloganları atıldı.

İlk açıklamayı Muğla Tabip Odası Başkanı Üroloji Uzmanı Op. Dr. Çetin Erdolu yaptı. ortak basın açıklamasında “Yine kötü bir haber bizleri bir araya geldik.- Bundan dolayı kırgınız,  kızgınız, üzgünüz, öfkeliyiz. Bu şiddet artık son bulsun diyoruz. “Sağlıkta şiddetin politik bir tercih olduğu” sürece engellenemeyeceğini de biliyoruz .Dr. Hürkal Tezvar  arkadaşımız dün Ortakent aile sağlığı merkezinde fiziki ve sözel şiddete maruz kalarak arrest olmuş ve şu anda yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıkta şiddet haberi duymadığımız neredeyse  bir gün yok. Biliyoruz i bunun sebebi 30 yıldır süren sağlığın ticari bir  meta halinde hastanın müşteri olarak görüldüğü sağlık sistemidir.” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’da onu ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi “ Hürkal hocamız yıllardır Bodrumumuza hizmet etmekteydi. Ben şahsen kendisini tanıyorum beyefendi bir insan olduğunu biliyorum. Ona yapılan bu hareketi kınıyoruz, lanetliyoruz. Eğitime düşman cehalete yakın bir söylem kullanıyorlar. Onların bu camiaya sahip çıkmamaları yüzünden bu olanlar ama biz biliyoruz ki Hürkal hocama sahip çıkan yürekler var” dedi.

Muğla Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi. “ Bodrum ilçemizde görevi başında şiddete maruz kalan Aile hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şüpheliler E.S. ve Ö.S.A. güvenlik güçlerince olay mahalinde gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmiştir. Adliyedeki işlemleri devam etmektedir” denildi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise yapılan saldırı ile ilgili “ Doktorlarımız ayaklar altına alınmaya, boğazları sıkılmaya, itilmeye hor görülmeye değil, baş üzerinde tutulup bizleri tedavi etmeye bizleri iyileştirmek için mücadele etmeye layıktır” dedi.

Exit mobile version