“Bu Bir Kaza Değil Cinayettir”

WhatsApp Image 2024-07-26 at 20.59.46

BODRUM HABER – Turgutreis Mahallesi’ndeki kanalizasyon terfi merkezinde geçtiğimiz gün 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de metan gazından zehirlendiği olayla ilgili, Eğitim Sen, Büro Emekçileri Sendikası, Dev Yapı İş Sendikası, TİP ve Dem parti tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Dev Yapı İş Sendikası Temsilcisi Güney Şirin ve TİP Bodrum İlçe Başkanı Arif Özçelik tarafından okunan basın açıklamasında şu açıklara yapıldı; Bir işçinin canı, ortalama fiyatı 1.000 TL olan GAZ MASKESİ kadar kıymete değer bulunmamıştır. Yine kaza süsü verilmiş bir iş cinayetiyle karşı karşıyayız ve bizler katilleri tanıyoruz. Katileri 2013 de 7 işçinin canını kaybettiği Tekfen Güllük Arıtma tesisinden tanıyoruz, Soma’dan tanıyoruz, Ermenek’ten Zonguldak’tan, İliç’ten tanıyoruz.
Muğla Su ve Kanalizasyon işleri MUSKI Turgutreis arıtma terfi merkezinde işçiler, yeterli güvenlik önlemleri alınmadan göz göre göre ölüme gönderilmiştir. Yapılan temizlik çalışması sırasında işçilerden, 38 yaşındaki Mehmet Nuri Baştuğ adlı işçi kardeşimiz metan gazı zehirlenmesi sonucu dengesini kaybederek atık su kanalına düşmüş ve hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde çalışan diğer 2 işçi de zehirlenme sonucu hastaneye kaldırılmıştır. Hayatını kaybeden işçi kardeşimize rahmet, yakınlarına sabır ve yaralanan işçi kardeşlerimize acil şifa diliyoruz.
Bu bir iş cinayetidir ve tüm iş cinayetleri gibi politiktir. İş cinayetleri istatistiklerinde Avrupa ortalamasının 10 katı oranlara sahip ve bu oranlarla dünyada ilk 10’a giren ülkemizde, artık basının bile kanıksadığı, haber takibi yapmayı bıraktığı, adına kader, yazgı, fıtrat denilen bu ölümler esasında planlı, programlı, taammüden insan öldürme suçlarıdır.
Bu suç asla cezasız kalmamalı ve başka iş cinayetleri yaşanmamalıdır.
Bu cinayette ihmali olan tüm kamu görevlileri ve taşeron firma yetkilerinin en ağır cezalarla yargılanması için maddi manevi ve hukuksal anlamda İşçi kardeşlerimizin ve ailelerinin yanında olacağız.

Exit mobile version