21. Gümüşlük Müzik Festivali Başladı

Foto1. Kristóf Baráti_Tuna Bilgin_AÇILIŞ_01

BODRUM HABER – Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Macar kemancı Kristóf Baráti ve Türk piyanist Tuna Bilgin’in tarihi taş ocağında verdiği konserle yaza merhaba dedi. Bu yıl da “Avrupa’nın en seçkin festivalleri EFFE2025” ödüllüne layık görülen Gümüşlük Müzik Festivali, Macar – Türk ikilisinin açılış konseriyle kapılarını müzikseverlere açtı. Bu yıl 21. yılını kutlayan festivalin açılış törenine ve hemen ardından gerçekleşen Baráti & Bilgin ikilisinin konserine, Bodrum’un tanınmış simaları ve sanatseverler katıldı.

Macar kemancı Kristóf Baráti ve Türk piyanist Tuna Bilgin konserine yoğun ilgi vardı

25 asırlık Antik Taş Ocağı’nda “Taşta” başlığı ile düzenlenen konserlerin ilkinde, Macar kemancı Kristóf Baráti ve Türk piyanist Tuna Bilgin, izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı. Dünya çapında olağanüstü nitelikte bir müzisyen olarak ilgiyi üstünde toplayan keman virtüözü Kristóf Baráti, festivalin yurtdışı eğitim bursuyla desteklenen, son iki yıldır ise festival kapsamında verdiği konserlerle dikkat çeken genç piyanist Tuna Bilgin, Romantik Dönem bestecilerden Beethoven, Brahms ve Franck’ın sonatlarıyla izleyici karşısına çıktı.

Kusursuz tekniği, geniş ifade yelpazesi ve kemanına kattığı şiirselliği, genç piyanistimiz Tuna Bilgin’in mükemmel performansı eşliğinde sergileyen Kristóf Baráti, açılış konserinde programa L.V. Beethoven’ın, “Keman ve Piyano Sonatı No. 5 Fa Majör, Op. 24 “Bahar Sonatı” ile başladı. Kristóf Baráti & Tuna Bilgin ikilisi, daha sonra J. Brahms’ın, “Keman Sonatı No. 2 La Majör, Op. 100” adlı yapıtını seslendirerek büyük alkış aldı. Programda son eser, C. Franck’ın, “Keman Sonatı, La Majör” başlığını taşıyordu. İzleyicinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelen ikili bis yaparak geceyi sonlandırdı.

 

Exit mobile version