Klasik Müziğin Virtüözleri Bitez’de Buluştu

25.Temmuz_Zefirya Konseri_05

BODRUM HABER –  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl 21.’si düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali, klasik müziğin üç büyük ismini, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ağırladı…

Michael Bulychev-Okser, Miriam Davis ve Gülsin Onay’dan harika bir gece

Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, geçtiğimiz akşam sahneyi paylaşan ABD’li piyanist Michael Bulychev-Okser ve İngiliz kemancı Miriam Davis’i konuk etti. Sanatçılar solo performanslarıyla da dikkat çekti. Konserin ilerleyen bölümlerinde ise Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Bodrumlu klasik müzikseverin karşısındaydı. Akıllardan zor çıkacak konserin programında Paganini, Mozart, Shor, Pletnev, Chopin, Brahms gibi bestecilerin eserlerine yer verildi.

Piyano ve kemanın dansı

New York Times’ın “cezbedici ve parlak” olarak nitelendirdiği, piyanist ve besteci Michael Bulychev-Okser’i,  Fanfare Magazine’in, “duyarlı, sofistike” gibi sözlerle övdüğü Miriam Davis’le buluşturan konserde ikili, festival izleyicisine harika bir performans sundu. İkilinin yoğun alkış alan performansının ardından, uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan, 5 kıtada 80 ülkeyi kapsayan konserler veren devlet sanatçımız Gülsin Onay sahnede yerini aldı. Tüm dünyada sevilen ve özellikle de Türkiye’de klasik müzik dinleyicisinin hayranlıkla takip ettiği Gülsin Onay, festival izleyicisine L. v. Beethoven’dan bir eser seslendirdi.

Bitez’de notalar geceye karıştı

21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede, Piyanist Michael Bulychev-Okser ve Kemancı Miriam Davis ikilisi, programa W.A. Mozart’dan seçtikleri, “Keman Konçertosu No. 5, La Majör, K. 219 – 1. Bölüm” adlı eserle başladı. Ardından sanatçılar, N. Paganini’den, “Caprice No. 17, Op. 1” adlı yapıtı icra etti. Sonrasında Shor – Pletnev’in bir bestesi olan, “Keman Sonatı, Si minör 3. bölüm” çalındı. İkili, bu eserin ardından F. Chopin’in, “Scherzo No. 2, Op. 31” adlı eserini izleyicinin beğenisine sundu. Program Michael Bulychev-Okser’ın solo icrası ile devam etti. Sanatçı, J. Brahms’ın, “Keman Sonatı No. 3, Re minör, Op. 108”adlı yapıtını seslendirdi. Programa ara verilmeden sahneye alkışlarla Türk klasik müzik dinleyicisinin yakından tanıdığı Piyanist Gülsin Onay geldi. Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nin sahnesinde yerini alan Piyanist Onay, Bodrumlu sanatseverlere L. v. Beethoven’ın, “Piyano Sonat No. 14 Do diyez minör, Op. 27, No. 2” başlıklı yapıtını seslendirdi. Gecenin sonunda izleyici için bis yapan Gülsin Onay, F. Chopin’den, “Nocturne Op. 48 No 2” başlıklı yapıtı seslendirdi. Onay izleyicinin alkışları arasında geceyi sonlandırdı.

 

 

Exit mobile version