Bodrum’daki Çifte Cinayet Davası Devam Etti

BODRUM'DAKİ ÇİFTE CİNAYETİN DAVASI BAŞLADI

BODRUM HABER – Bodrum’da avukat ve eski icra müdürünün silahla vurularak öldürüldüğü olayda 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’ndeki 59’lular Sitesi’nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası, Denizli Barosu’nun geçmiş dönem başkanlarından Av. Mehmet Erdal Çam (73), 21 Eylül 2023 günü Turgutreis’te müvekkili Galip Özmen’in (63) silahlı saldırısı sonucu eski İcra Müdürü Özcan Çavdar (57) ile birlikte yaşamını yitirmişti. Olayın ardından karakola teslim olan katil zanlısı Galip Özmen gözaltına alınmıştı. Özmen’i aracıyla karakola bıraktıktan sonra Denizli’ye giden Osman K. (28) da Denizli’de gözaltına alınmıştı. 2 zanlı 22 Eylül günü çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Osman K. bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hazırlanan iddianamede savcılık, tutuklu sanık Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan Osman K. için de 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Davanın 2. duruşması bugün Bodrum 2. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra Özcan Çavdar ve Av. Mehmet Erdal Çam’ın yakınları, müşteki avukatları, Muğla Barosu başkanı Levent Akgün, Türkiye Barolar Birliği adına Ebru Yıldırım, Denizli Baro başkanı Adnan Demirdöven, Aydın Baro Başkanı Sezgin Çetin’de katıldı.

Mahkeme başkanı izinli olduğu için duruşmayı geçici olarak başka bir hakim yürütürken müşteki avukatları sanık savunma savunmalarının ayrı ayrı alınmalarını,  birinin savunması alınırken diğerinin dışarı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyetinin bu talebi  reddetmesi üzerine müşteki avukatları bu talebi yeniden dile getirmedi. Yapılan talep üzerine mahkemeye heyetti duruşmaya ara verdi.  Verilen aranın ardından talep yine reddedildi.  Müşteki avukatları bunun üzerine reddi hakim talebinde  bulundu. Avukatların bu talebi de reddedildi.

Katil zanlısı Galip Özmen’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti diğer sanık Osman k’nin adli kontrol kararı devamını hükmetti . Duruşma 1 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Exit mobile version