Armada Praxis Yalıkavakspor, Sezonun 2. Maçında Kırşehir Belediye’yi Farklı Geçti

WhatsApp Image 2024-09-07 at 20.19.24

BODRUM HABER – 2023-24 Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Lig* şampiyonu *Armada Praxis Yalıkavakspor, 2024-25 sezonunun 2. maçında **Kırşehir Belediye Spor’u* Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda konuk etti. Sezona Üsküdar Belediyesi galibiyetiyle hızlı bir giriş yapan *Denizin Kızları*, sahasında oynadığı Kırşehir Belediye Spor karşılaşmasını 35-27 lik farklı skorla kazanarak galibiyet serisini sürdürdü.

Maç öncesinde *Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen, uzun yıllar Yalıkavakspor altyapısından itibaren forma giymiş olan ve şu anda **Kırşehir Belediye Spor* forması giyen *Zehra Oğuz’a* eski kulübü adına bir forma ve çiçek hediye etti. Bu jest, Zehra Oğuz’un Yalıkavakspor’daki uzun süreli emekleri için bir teşekkür niteliğindeydi.

Maç her iki takımın hızlı ve istekli oyunuyla başlarken, Yalıkavakspor ilk golünü 7 metreden *Bilgenur Öztürk* ile 1. dakikada buldu. Yalıkavakspor kanatlardan geliştirdiği hızlı hücumlarla 13. dakikada skoru 7-5 yaparak öne geçti. 14. dakikada 77 forma numarası ile maça giren *Eda Nur Burhan* takıma önemli katkı sağladı. Ancak, 27. dakikada sahanın yıldız oyuncusu *Bilgenur Öztürk* sakatlanarak oyun dışında kaldı. *Denizin Kızları* ilk yarıyı 18-13 önde kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Yalıkavakspor, savunmadaki etkinliğini artırarak üst üste bulduğu gollerle farkı açmaya başladı. İkinci yarının 11. dakikasında oyuna giren kaptan *Yeliz Özel*, savunmadan gelen toplarla hızlı hücuma çıkarak 15. dakikada skoru 24-21’e taşıdı.

Son dakikalarda üstün oyununu sürdüren *Denizin Kızları*, farkı giderek artırdı ve maç sonunda skoru 35-27 yaparak karşılaşmayı kazandı. Bu sonuçla Yalıkavakspor, 2024-25 sezonunda 2’de 2 yaparak ligdeki liderliğini sürdürdü.

Exit mobile version