Kalpler İyilik İçin Çarpıyor

3ee0073f-21a6-49f3-b9e2-62df4a57fcf1

BODRUM HABER – Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Bodrum Sağlık Vakfı Kurucu Başkanı Ahmet Azmi Zırh ve Vakıf Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya’nın katıldığı açılış töreninde, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban: “Bundan 28 yıl önce, 36 iş insanının yola çıkarken kurduğu hayalin geldiği nokta bizleri son derece mutlu ediyor ve bir o kadar da gururlandırıyor. Bodrum Sağlık Vakfı, kurulduğu günden itibaren şeffaf ve doğru yönetim şekliyle Türkiye’ye rol model niteliği taşıyan, 200’den fazla öğrencisi, 100’den fazla gönüllüsü ve 35 çalışanı ile Bodrum’un en önemli, en anlamlı ve en başarılı Sivil Toplum Projesidir.” şeklinde konuştu.

“Sevgiyle, iyilikle ve hoşgörüyle büyüyen bir toplum inşa etmek hepimizin elinde.”

Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Birçoğumuz Vakfın kuruluşuna şahitlik etmedik ama bu iyilik hareketinin hep içinde olduk. Kurulan bir sistemi sürdürülebilir kılmak ve yaşatmak daha zor, daha fazla emek istiyor, onun için çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. Bodrum Sağlık Vakfı topluma faydalı projeler üretmeye devam ediyor. İyilik Şenliği, 2019 yılında sevgili Meltem Gökhan’ın ‘Mekânda hareket, yaşamda bereket’ sloganıyla başlattığı bir iyilik platformu… Birbirimizden çok farklı bireyler olsak da, birlikte engelleri aşmak, iyilikle dayanışma göstermek için 4. İyilik Şenliği’mizde Bodrum Sağlık Vakfı için yine bir araya geldik. Sevgiyle, iyilikle ve hoşgörüyle büyüyen bir toplum inşa etmek hepimizin elinde.”

Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu ise duygu ve düşüncelerini, “Bu vakfı çok seviyorum ve çok değerli buluyorum. Siyaseti bıraktıktan sonra aralarında daha da sık olacağımı düşünüyorum. Bugünlerde iyiliğe ve iyilik duygularına çok büyük ihtiyacımız var. Bugün burada olduğunuz ve etkinliğimize katkı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Tamer Mandalinci, yoğun programı dolayısıyla bugün bizimle olamadı fakat size sevgi ve selamlarını iletti. Geleneksel hale gelen bu şenlik, yardımlaşma, dayanışma ruhunu yeniden hatırlatıyor. Bodrum Sağlık Vakfı her yıl gerçekleştirdiği özel çalışmalar, organizasyonlarla bu değerli sürdürülebilir kılmayı ve yaşatmayı bize yansıtıyor ve gösteriyor.” şeklinde konuşarak ifade etti.

Bodrum, İyilikte Buluştu

Bu yılın seminer programında yine çok değerli isimler vardı. The LifeCo Wellness Direktörü Gonca Yarımer ve Dr. Bedreddin Ulusoy’un sağlıklı yaşamın sırlarını paylaştıkları konuşmalarının ve Melisa Özçakır ile kas gevşetme egzersizinin ardından sahne; Devlet sanatçısı, Ressam Prof. Devrim Erbil ve Prof. Dr. Uğur Batı’ya emanet edildi. “Sanat sonsuza dek” mottosuyla sanat, Türkiye’de sanat, sanat felsefesi gibi konularda konuşan ikili, büyük bir keyifle dinlendi. Yazar Yonca Tokbaş ise, “Koşmak ve Kendini Bulma Sanatı” başlıklı keyifli bir sohbet gerçekleştirdi, daha sonra fuaye alanında kitaplarını imzalayan Tokbaş, vakfın standında satışı gerçekleştirilen kitaplardan elde edilen geliri ise, Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışladı. Programın onur konuğu Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, “Hz. Mevlânâ’nın seslenişi, insanlığa ve Allah aşkına davettir.” diyerek, bir tasavvuf sohbeti gerçekleştirdi. Şenliğin seminer programı, Meriç Fıratlı ve Yosi Yüksel Bakış’ın ses meditasyonu çalışmasıyla sona erdi. Fıratlı ve Bakış, performanslarıyla izleyicileri bambaşka bir müzik ve meditasyon deneyimiyle buluşturdu.

Yerel ve ulusal birçok tanınmış marka da, sosyal sorumluluk bilinci ile Bodrum Sağlık Vakfı’na destek vererek şenlikteki yerini aldı.

Takıdan giyime, dekorasyondan tekstile, kozmetikten aksesuara, birçok markanın ürünlerinin stantlarının yer aldığı şenlikte; atölyeler için ayrılan özel alanda Aslıhan Aksun ile Mandala, Almina Yılmaz ile Sağlıklı İçecek ve Atıştırmalık, Kezban Alacık ile Kompost ve Tohum Topu, Arzu Erkoç ve Seda Selçuk ile Kalp Bardak Altlığı atölyeleri gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Bodrum, iyilikte buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Exit mobile version