Bodrum Türk Filmleri Haftası Sona Erdi

1727766369_Genel_2

BODRUM HABER – Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi destekleriyle, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ev sahipliğinde düzenlenen 12. BOTH – “Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi” 30 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve Kos Adası’nda gerçekleşti.

A90 Pıctures Ceo’su Mengü Atasağun tarafından Uğur Güneş’e, Borusan Oto Bodrum Genel Müdürü Mert İnanmışık tarafından da Savaş Satış’a “Genç Başarı” ödülü verildi.

Bodrumspor Futbolcusu Celal Dumanlı tarafından Mustafa Avkıran’a “Halikarnas Balıkçısı Özel Ödülü” ve Bodrumspor forması, CGV Mars Sinema Group Operasyon Direktörü Burak Terzi tarafından da Hatice Aslan’a “Emek ve B

“Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi” bir hafta boyunca birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Türk sinemasının en iyi yapımları ve sektördeki önemli isimler bir araya geldi. Film gösterimleri ve çalıştaylarla sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim sunuldu. Etkinliğin açılışı ise Bodrum Kalesi’nde yapıldı.

Ödüller Takdim Edildi

Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın ödül töreninde, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ve 12. BOTH Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Hakan Bilgin’e, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Hüseyin Toprak, Nergis Çorakçı’ya, Biletinial Ceo’su Ulaş Uslu Derviş Zaim’e, Kos Belediyesi Başkan Yardımcısı Matina Voukelatou, Ömer Faruk Sorak’a, DenizBank Kurumsal İletişim, Etkinlik ve Sponsorluk Grup Müdürü Sayın Emek Kaplangil, Serap Aksoy’a “Özel Ödül” takdim etti. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit tarafından Salih Kalyon adına Gani Müjde’ye, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz tarafından Zülfü Livaneli’ye, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Diken tarafından ise Filiz Akın adına Zülfü Livaneli’ye “Yaşam Boyu aşarı” ödülü takdim edildi. Vahdet Erdoğan ise “Sürdürülebilir Başarı” ödülüne layık görüldü.

24 Filmin Gösterimi Yapıldı

12. BOTH – Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi’nde başta Aslan Hürkuş, Efsane, Kolpaçino 4*4’lük, Son Akşam Yemeği, Afacanlar Kampta, 3391 Kilometre, Cadı, İllegal Hayatlar, Ekip Siberay, Tavuri, Kardeş Takımı, Devler Uyandı, Dijital Esaret, Sinemada İtiraz Ediyorum, Meksika Açmazı, Atatürk 1, Atatürk 2 filmleri olmak üzere 24 filmin gösterimi gerçekleşti. Kos Adası’nda ise Gelin Takımı, Aşk Mevsimi, C Takımı filmlerinin gösterimleri yapıldı. 12. Bodrum Türk Filmleri Haftası ve Cinebodrum Sinema Sektör Zirvesi, Bitez sahilindeki Efsane filminin gösterimiyle sona erdi.

 

 

Exit mobile version