Maximiles Black The Bodrum Cup’ta Yarış Heyecanı Başlıyor

The_Bodrum_Cup_6

BODRUM HABER – Maximiles Black isim sponsorluğunda 36. kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup, 21-26 Ekim tarihleri arasında, bir kez daha Bodrum’un eşsiz sularında yapılacak. Yarış, yelkencilerin en sevdiği rotalarda, heyecan dolu anlara sahne olacak.

Mayıs ayında Marina Yacht Club’ta düzenlenen etkinlikte rotayı erkenden duyuran Maximiles Black The Bodrum Cup’ta yarış kayıtları 18 Ekim’e kadar devam ediyor. 36 yıldır Bodrum’da devam eden yarışların, bu yılki teması ise “Kazanmaya Yelken Aç” olarak belirlendi.

Yarış heyecanının zirveye tırmandığı bu yıl, hem uzun yıllardır yarışan tecrübeli ekipleri hem de yeni katılımcıları sürpriz bir yarış etabı bekliyor. Bu yıl ilk kez yapılacak bu etapta, tüm tekneler kategorilerden bağımsız olarak birbirlerini geçmek ve adanın çevresini en hızlı şekilde dönen ekip olmak için de yarışacak. Bodrum’un en hızlısının belirleneceği yeni etabın merkezi ise Bodrum Karaada olacak.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da 36. kez düzenlenecek olan Maximiles Black The Bodrum Cup’ın Bodrum’un tanıtımına ve bölge için yarattığı ekonomiye dikkat çekti. Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında, ülkenin farklı sektörlerinden önde gelen firmaların Bodrum’daki yarış için bir araya geldiğini ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’u tanıtmada büyük rolleri olduğunu belirten Uysal, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhuriyetin 100. Yılı Anma Yolculuğu’nda Selanik’ten İstanbul Boğazı’na uzanan eşsiz seyri hatırlatarak, bu yıl tüm katılımcıları Bodrum’a beklediklerini söyledi.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36. Yıl Rotası:

22 Ekim Salı: Bodrum-Karaada Etabı

23 Ekim Çarşamba: Bodrum-Bodrum Etabı

24 Ekim Perşembe: Bodrum-Çökertme Etabı

25 Ekim Cuma: Çökertme-Kissebükü Etabı

26 Ekim Cumartesi: Kissebükü-Bodrum Etabı

Bu yıl etkinliğe 200’den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor. Yelkenciler, Bodrum ve çevresindeki eşsiz koylarda rüzgârın peşinde keyifli anlar yaşayacak.

Screenshot
Exit mobile version