Öğretmenler ilkokullarda Andımız’ı okuma eylemi başlattı

featured

Danıştay’ın Andımız’ın okullarda okunmasını yasaklayan kararının ardından “okunması” için dava açıp kazanan sendikalardan Eğitim-İş harekete geçti. Yıllar sonra andımız okullarda ilk kez okundu. Öğretmenler ilk derse öğrencilere andımızı okutarak başladı.

Eğitim-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan karar şöyle:

* İlkokullarda her gün ilk dersten önce okunmakta olan Öğrenci Andı’na ilişkin yönetmelik maddesi idare tarafından 8 Ekim 2013 tarihinde kaldırılmıştı. Sendika olarak, düzenlemenin iptali için Danıştay nezdinde dava açmıştık. Danıştay 8. Dairesi 2018 yılında lehimize karar vermişti.

* Danıştay 8. Dairesi’nin kararına rağmen MEB yönetmelikte düzenlemeye gitmediği gibi Öğrenci Andı’nın okunmasına yönelik de bir adım atmamıştır.

* 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan Öğrenci Andı’nın üyelerimiz tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün ilk derse başlama öncesinde, kaldırılan düzenlemede olduğu şekliyle öğrencilerle birlikte okunmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenler ilkokullarda Andımız’ı okuma eylemi başlattı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!