Kavurucu Sıcaklar Kapıda; Dikkat etmeniz gerekenler

featured

Mevsimsel Değişiklikler

Mevsimsel değişikler sağlık ve psikolojiyi etkileyen faktörler arasındadır. Havaların ısınmasıyla birlikte sağlığımız için dikkat etmemiz gerekenleri sizler için derledik.

Havaların ısınmasıyla birlikte dikkat etmeniz gerekenler;

Güneşin zengin bir D vitamini deposu olduğunu biliyoruz. Ancak en dik açıdan geldiği saat aralıklarında cildimizde büyük sağlık problemleri oluşturmaktadır. Deri hücrelerinin hasarı ile başlayıp, erken yaşta kırışıklıklarderi lekeleri ve en sonunda cilt kanseri meydana gelebilir. Bunun için güneşten doğru zamanda ve doğru şekilde yararlanmak sağlık için önemli. Bronzlaştığımızda daha güzel hissediyoruz evet ama, kontrolsüz yanıkların, cilt hücrelerimizde kalıcı değişiklikler bıraktığını ve hem yaşlanmayı hızlandırdığını hem de cilt kanseri riskini arttırdığını unutmamak gerekli. Bu nedenle güneş koruyucu kremler ve nemlendiricileri elden bırakmamak gereklidir.

Sıcak havalarda tüketmemiz gereken su miktarı;

Günlük su tüketimi 2,5 litrenin üzerinde olması gerekmektedir. Su tüketimi her mevsimde olduğu gibi yaz aylarında da hayati değer taşıyan faktörlerdendir. Yeteri kadar su tüketmediğinizi idrar renginizden anlamanız mümkün. İdrarı şeffaf veya açık sarı renkte tutacak kadar gün içinde su içmeniz gerektiğini unutmayın.

Yaz mevsiminde olduğundan daha çok terlemek;

Yaz mevsiminde sıcak havanın bastırması ile normalden daha fazla terleyebiliriz. Terlemenin etkisiyle vücudumuzun bazı bölgelerinde pişikler meydana gelebilir: Pişiklerden kendimizi korumak için kişisel bakımımıza dikkat etmeli, sık sık duş almalı ve bu bölgelerin aşırı nemli kalmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde sağlık sorunları yaşarsınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kavurucu Sıcaklar Kapıda; Dikkat etmeniz gerekenler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!