Yaz Geliyor; Alerjiler Artıyor

featured

BODRUM SICAK HABER –

Yazın sağlığımızı tehdit eden birçok alerji çeşidi vardır. Bunlardan en sık görülenlerini sizin için derledik.

Güneş Alerjisi;

Yaz sıcaklarının gelmesiyle, güneş ışınlarının vücuda ciddi zararlar verdiğini bilmekteyiz. Güneş ışınlarının vücuda temas etmesiyle vücutta kızarıklıklar, döküntüler meydana gelebiliyor.

Güneş Alerjisinden Korunma Yöntemleri;

Güneş gözlüğü ve şapka kullanmak güneşin en dik açıyla geldiği saat 10.00-16.00 maruz kalmamak için bir numaralı yöntemlerden. Bunun yanında dışarıya çıkmadan önce güneş koruyucusu uygulanmalı ve dışarıdayken her 3 saatte bir yenilenmelidir. Hassas ciltliler için ince ancak uzun kollu kiyafetler kullanılabilir.

Böcek Alerjisi;

Hava sıcaklıklarının artmasıyla böcekler de ortaya çıkıyor. İçlerinde en çok alerjik reaksiyon gösteren; Karınca, arı ve sivrisinekler. Üstelik hassas vücutlarda arı sokmaları ölüme kadar yol açabiliyor.

Böcekler Alerjisinden Korunma Yöntemleri;

Kullandığınız parfüm ve deodorantların hafif olması oldukça önemli. Koku yayan parfüm ve deodorantlar kullandığınızda kendinize çekme olasılığınız artıyor. Aynı zamanda böceklerin sevdiği çiçek renklerinden uzak durmalısınız. Sarı, yeşil, kırmızı tonları böcekleri size yakınlaştıracaktır. Daha önce alerjik reaksiyonlardan dolayı sıkıntı yaşadıysanız yanınızda bununla ilgili size doktorunuz tarafından tavsiye edilen ilaçları bulundurunuz. Sivrisinekler içinse kullanılan tablet ve bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Polen Alerjisi;

Bitkilerin üremesi için gerekli olan bilgiyi tanışayan polenler gözle görülemeyecek kadar ilk olarak ilkbahar mevsiminde ortaya çıkarlar. Sonbahar mevsimine kadar süren farklı çeşitlerde polenler vardır. Polenler; göz, burun, cilt ve akciğerde ciddi alerjik problemlere yol açıyor.

Polen Alerjisinden Korunma Yöntemleri;

Mümkünatı varsa sabah saatleri dışarıda olmaktan kaçının. Giysilerinizi günde birkaç kere değiştirin. Bahçe ortamlarında bulunmamaya çalışın. Evde ve araçta kullandığınız klimaları mümkünse polen filtreli seçin. Polenden korunmak için maske, gözlük ve şapka tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaz Geliyor; Alerjiler Artıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!