1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da İmar Planı değişikliği ile ilgili basın toplantısı yapıldı

Bodrum’da İmar Planı değişikliği ile ilgili basın toplantısı yapıldı

featured

Bugün saat 11.00’de Umurça parkında Belediye Başkanı, Meslek Odaları Başkanları, Siyasi Parti ve STK Temsilcilerinin de katıldığı ”Plan değişikliklerinde Demokratik Katılım Süreçleri İşletilmelidir.” ve ”Ortakent’te Özelleştirme Kararı Yanlıştır.” konularının işlendiği basın toplantısı gerçekleştirildi.

Plan değişikliklerinde yerel yönetimlere söz hakkı tanınmalıdır.

Ortakent’i özelleştiren, betonlaştırma kararı durdurulmalıdır.

”Bodrum Ortakent Mahallesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ”Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ve ”Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği” kararnamesi ile yapılaşmaya açılacaktır. Yüzölçümü toplamı 1.102.309,61 metrekare olan 353 ada, 15, 60, 61, 62, 64, 116, 134, 135 ve 137 parsellerin tamamı ”III. Derece Doğal Sit” alanıdır. Alanın 35000 metrekaresi ”I. ve III. Derece Arkeolojik Sit” alanıdır ve alanda 3 adet Tescilli Anıt Yapı bulunmaktadır.

Bodrum’un akciğeri ve gözde mahallesi Ortakent’in arazileri yapılaşmanın çılgın projelerine ve devasa iş makinelerinin insafına sunulmamalıdır.

İnsani yaşamın temeli olan bu doğal ortamların yıpratılması ile gelecek kuşaklar daha yoksul bir doğal ortama mahkum edilecektir. Bugünkü kuşağın gelecek kuşakların hakkını bu şekilde gasp etme hakkı yoktur.

Doğanın bu şekilde katli sadece doğanın yitirilmesiyle sonuçlanmamaktadır. Kent pratiğinde var olan, özgürlükçü, siyasal, dayanışmacı ortak yaşam anlamından tamamen uzaklaşmış, beton adaları oluşturulmasına da neden olmaktadır.

Yerel halkın, kentin seçilmiş yöneticilerinin, siyasi temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının insiyatifini gözetmeden gerçekleştirilen bu emrivakiler kentleşmenin tamamen kar odaklı insani her tür ölçeğin uzağında ve tüm insani değerleri tüketen bir şekilde yürütülmesi anlamına gelmektedir.

Üstelik ülkemizin de onaylamış bulunduğu Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına aykırıdır. Biz Bodrum Kentinin seçilmiş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları olarak Ortakent’i özelleştiren, betonlaştıran bu plan değişikliğine karşı çıkıyoruz.

Turizmin başkenti olan Bodrum’un bir oldu bittiye getirelemeyecek kadar önemli ve kıymetli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Yapılan yanlışa sıraladığımız nedenlerle karşı çıkıyor düzeltileceğine inanıyoruz.

1.İŞLEMDE VERGİ GASPI VARDIR.

2.PARSELLER DOĞAL VE ARKEOLOJİK SİT ALANI OLDUĞU HALDE ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA ALINMIŞTIR.

3.1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ MEKANSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİNE AYKIRIDIR.

4.NAZIM İMAR PLANINDA NÜFUS PROJEKSİYONU BULUNMAMAKTADIR.

5.PLANLAR KIYI KANUNUNA AYKIRIDIR.

6. 4 ADET AYRI TÜR VE ÖLÇEKTEKİ İMAR PLAN VE DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN ALINMIŞ KURUM GÖRÜŞLERİ BULUNMAMAKTADIR.

7. 4 ADET AYRI TÜR VE ÖLÇEKTEKİ İMAR PLAN VE DEĞİŞİKLİĞİNE ESAS JEOLOJİK ETÜT RAPORU HAZIRLANMAMIŞTIR.

8. 1/5000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI YAZIM İMAR PLANININ ALTLIK HARİTALARINDA TAHRİFAT YAPILMIŞTIR.

9. 4 ADET AYRI TÜR VE ÖLÇEKTEKİ İMAR PLAN VE DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN PLAN İŞLEM NUMARASI ALINMAMIŞTIR.

10. PLAN AÇIKLAMA RAPORLARINI HAZIRLAYAN ŞİRKETİN PLAN YAPIM YETERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da İmar Planı değişikliği ile ilgili basın toplantısı yapıldı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!