1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Marketlerde Neden Hes Kodu Uygulaması Yok?

Bodrum’da Marketlerde Neden Hes Kodu Uygulaması Yok?

featured

Ülke genelinde olmak üzere Alışveriş merkezleri ve özel kurumlarda girişlerde Hes Kodu Sorgulaması yapılıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bu önlemle sosyal mesafe sağlanıyor ve risk durumu öğreniliyor.

Marketlerde neden hes kodu sorgulaması yapılmıyor?

Hes kodu sorgulaması ve ateş kontrolü yapılmadığı için Bodrum’da marketler dolup taşıyor. Yüzde elli kapasite kuralı bulunmadığı için, sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Çoğu zaman marketlere hava almak ve dışarıya çıkmak için akın edilmekte. Herhangi bir kapasite sınırı da uygulanmadığı için insanlar kalabalık bir şekilde alışverişini yapıyor. Hepsinden önce marketlerde içeri girenlerin risk taşıyıp taşımadığı da bilinmemekte. Market arabalarında da hijyen konusuna uyulmamakta. Herkesin elden ele kullandığı market arabaları dezenfekte edilmiyor. Bazı yerlerde marketlerde başlanan hes kodu uygulaması henüz Bodrum’a getirilmedi. Bodrum’a son günlerde göç edilmesiyle birlikte, bu durum Bodrum’un sağlığını da etkiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Marketlerde Neden Hes Kodu Uygulaması Yok?
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!