1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Ahmet Aras, Ağustos Ayında Bodrum Susuz Kalacak Açıklaması Yaptı

Ahmet Aras, Ağustos Ayında Bodrum Susuz Kalacak Açıklaması Yaptı

featured

Ahmet Aras bugün yapılan toplantıda Mumcular’da su oranının %28 olduğunu belirterek Bodrum’un Ağustos ayında susuz kalmasını beklediklerini vurgulayarak belli şeyler yapılıyorsa arıtma tesislerini kullanacaklar. Ahmet Aras su tasarrufu yapın uyarısında bulundu. Arabalarınızı yıkamayın, bahçelerinizi gereksiz yere sulamayın ifadelerini kullandı. Bunu Mecliste konu olarak konuşabiliriz ifadelerini kullandı. MUSKI kaçak kullanım yapanları tespit edip ruhsatsızsa kapattırıyor. Ruhsatlıysa da araştırıyor ve soruşturuyor. Biz kaçak olana cezamızı uyguluyoruz ancak tekrar faaliyet gösterilmeye devam ediyor. Bunu mecliste ele alarak daha ciddi önlem ve cezai uygulamalar uygulanacak. Personel eksikliği olduğunu düşünmüyorum. Yine de bilgilendirmeler de bulunacağım dedi. Gerçekten su biterse ne olacak? Sorularına Ahmet Aras, kullanılan su sistemlerimizde çalışmalar yapılıyor. Barajlarda çalışmalar yapılıyor. Son çare deniz suyunun arıtılması olacaktır. Bu da çok pahalı bir sistem. Bu sistemle %15 civarı Türkiye’de su temin ediliyor. Sorun alanlarında MUSKİ hatları değiştirdi. Değiştirmesiyle son bir yıldır önemli bir su patlağı da olmadı son bir haftaya kadar. Yağmur suyu toplama uygulamaları da devam ediyor. En az 2000 m² parsellerde yağmur suyu kullanım zorunluluğu getirildi.

Güneş enerjisinin dönüşüm çalışmalarının turizm içinde çok önemli olduğunu belirtti. Devam etmek gerekirse son günlerde denizde lağım şikayetleri alıyoruz. Bodrum’un %46 arıtma sistemi var. %40 a yakını foseptik. Ciddi çevre sorunlarına yol açıyor. Bununla beraber Bodrum sivrisineklerle mücadeleye de ulaşamıyor. %46 lık arıtma tesisleri sadece Bodrum nüfusunun 200.000’lik kısmını karşılıyor. Nüfusun artmasıyla ciddi atık rakamlarına ulaştık. Bu yüzden bazen sistemler sağlıklı çalışamıyor. Ancak Çevre Bakanı numuneler alarak sürekli denetimlerini sürdürüyor. %14lük kısımda da Sitelerin ve Bodrum’daki kuruluşların arıtma sistemi. Kanalizasyon altyapı çalışmaları da devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Aras, Ağustos Ayında Bodrum Susuz Kalacak Açıklaması Yaptı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!