Muğla Bölgesinde 30 Doktor İstifa Etti; Sağlık Personelleri Zor Durumda

featured

BODRUM SICAK HABER – Türkiye’de Covıd 19 salgını Sağlık Bakanlığı tarafından 11 mart 2020 tarihinde açıklandı. Açıklandığı günden bu güne kadar sağlık personellerinin özveri içinde nasıl çalıştığını, evlerine, aileleri ile bile birlikte olamadıklarını hatta çok sayıda sağlık çalışının covıd 19 yüzünden hayatlarını kayıp etiğini bilmekteyiz. Covıd 19 Pandemi başladığından bu yana bir çok ilde sağlık çalışanların istifasını duymak ve bilmekteyiz. Yaşadığımız Muğla ilimiz ve ilçelerimizde ne kadar istifa var sebepleri nelerdir neden sağlık çalışanları istifa ediyor veya neden tayin için başvuru yapıp gitmeye çalışıyorlar. Bu soruyu Muğla tabipler birliği odası başkanı Sayın Cafer Şahin beye sorduğumuzda Muğla bölgesinde 30 istifanın olduğu ve bununla birlikte çalışmak isteyip ama çalışma koşularını ağır olduğu içinde çok sayıda emekli olduğunu söyledi. Türkiye’nin en pahalı ilçeleri arasında olan turizminde gözde ilçesi bodrum da neden istifalar var diye çıktığımız araştırmamızda ekonomi ilk başta olmakla beraber kira sorunu karşımıza çıkıyor bodrum da 50 kişinin lojman başvurusu bekleme de iken yalıkavak mahallesinde 4 adet lojmanda iddialara göre 2 sağlık personeli, 1 112 personeli , 1 ticaret ile uğraşan esnaf nasıl ikamet edebiliyor. Sağlık İl Müdürü sayın İskender Gençer bunları bilmiyor mu yoksa görmezden mi geliyor. yine iddialara göre Akyarlar sağlık bakanlığına ait olan bina 112 binası olarak kullanılacak deyip oturan personeli çıkarıp yazın misafir haneye çevirip hatta yazın balık tutmaya gelip kalan il müdürü kendi zevki için mi boşalttı, Ortkent’te bulunan ve 4 yıldır boş olarak duran personel lojmanları neden boş tutuluyor. Bu kadar personel lojmana ihtiyacı varken bu soruyu soruyoruz . Sağlık çalışanların özlük hakları niye kısıtlı, peki üstüne üslük sağlık bakanlığına bağlı bir doktorun yazdığı raporu neden doğrumu dur diye hakem hastanelere durulmaya gitmek zorunda bırakılıyor, neden doktorlar birbirine mi güvenmiyor yoksa burada başka bir mevzuat mı var. covıd 19 pandemi

nedeniyle sağlık çalışanların yıllık izinleri onaylanmıyor iddialara göre yazılı bilgilendirme yapılmadan yıllık izinler neden bu zor durumda çalışan personellere verilmiyor. Birde sanki çok kolay ve rahat ortamlarda çalışıyorlarmış gibi başka ilçelere zorla görevlendirme yapılarak bu zor şartlarda çalışan personeli iyice zorlaştırıp sevdikleri işlerinden soğumaları hatta vaz geçmeleri sebep bu olabilir mi siz sayın yetkililere soruyorum bunun sorumlusu sağlık çalışanlarımı yoksa kurum amirlerinin yanlış yönetmesi midir. Sağlık Bakanlığını bu konuların araştırılması için göreve çağırıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla Bölgesinde 30 Doktor İstifa Etti; Sağlık Personelleri Zor Durumda

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!