1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü Bodrum’da Törenle Kutlandı

Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü Bodrum’da Törenle Kutlandı

featured

BODRUM SICAK HABER – Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü Bodrum’da törenle kutlandı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının anma töreni Belediye meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.  

Tören Saygı duruşunun ardından, saygı atışı yapıldıktan sonra İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Düzenlene anma törenine,  Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ADD Bodrum İlçe Başkanı Ümit Baltutan, Bodrum İlçe Garnizon Komutanı Per. Alb. Güngör Gündoğan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Bodrum Gaziler Derneği Üyeleri, STK  Başkan ve üyeleri ile kalabalık bir halk katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yüzbaşı Ali Şahin, konuşmasında;

“Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm Dünya’ya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin vatan için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Çanakkale Zaferi, biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp cepheye uğurlayan cefalar anaların ve anaların elini öperek ‘Hakkını helal et cefakar ana, canım feda olsun kutsal vatana’ diyen yiğit ve kahraman Mehmetçiğin, tarih sahnesine çıkan Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatan için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden 7’sinden 70’ine kadın–erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldığı güçle Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur” dedi.

Saygı konuşmalarının ardından sergilenen halk oyunları, ADD Derneğinin günün anlam ve önemini belirten ikramı üzüm hoşafı ve ekmek dağıtılarak şehitler anıldı.

Törenin ardından Belediye Meydanı’nda, Bodrum Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli imam tarafından Yasin’i Şerif ve dualar okundu, belediye tarafından hayır lokması dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü Bodrum’da Törenle Kutlandı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!