1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Muğla’da Öğrenciler, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

Muğla’da Öğrenciler, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

featured

BODRUM SICAK HABER – Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen “5. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında turizm öğrenimi gören üniversite öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik, Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile Fethiye ve çevre ilçelerden gelen 44 turistik işletme sahibini bir araya getirdi.

Burada konuşan, Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, etkinliği geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Etkinliğin ilk gününde İş-Kur tarafından öğrencilere özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildiği anlatan Saltık, “Konaklama, seyahat ve yiyecek içecek işletmelerinden oluşan 44 ayrı firmanın katılımıyla fuar havasında bir etkinlik yapılıyor. İstihdam fuarı ortamı oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerle sektör temsilciler, Üniversiteyle turizm işletmelerinin işbirliğini sağlamaya yönelik bir etkinlik yapmaya çalıştık.” dedi.

Etkinliğe katılan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, pandemi nedeniyle turizm sektörünün büyük bir elaman kaybı yaşadığını dile getirdi.

Turizm sektörünün yeniden güç kazandığı bu dönemde daha çok elemana ihtiyaç olduğunu ifade eden Uysal, “Etkinlik, sektöre eleman kazandırma yönünden çok önemli. Küçük işletmelerden beş yıldızlı otellere kadar katılım var. Öğrenci arkadaşlarımıza hem bir iş kapısı oluyor hem de tecrübe paylaşımı yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.

Öğrencilerin iş başvurularının da alındığı etkinlikte, katılımcı işletme sahiplerine teşekkür belgeleri verildi. (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla’da Öğrenciler, Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!