Vali Tavlı’dan “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü” Mesajı

featured

BODRUM SICAK HABER –  Muğla Valisi Orhan Tavlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tavlı, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiklerini, Çanakkale destanının tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle yad ettiklerini belirtti.

Çanakkale Zaferi’nin, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ve “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olduğunu ifade eden Tavlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“107 yıl önce Arıburnu’nda, Seddülbahir’de, Kumkale’de, Kirte’de, Zığındere’de, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da yapılan çarpışmalarda İtilaf Kuvvetlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kahraman askerlerimizin inanç ve azmi, aziz milletimizin üstün fedakarlıklarıyla elde edilen eşsiz başarı, istiklal harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahraman ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı layıkıyla koruyacağız. Aziz şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz. Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi yad ederken, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizi zafere taşıyan milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, Çanakkale Savaşları’ndaki ruhu, heyecanı, azmi ve kararlılığı her daim sürdüreceğiz.”

Tavlı, “Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın her köşesinden gelerek Çanakkale’de destan yazan fedakar ecdadımızı, kahraman Mehmetçiğimizi, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Tavlı’dan “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü” Mesajı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!