Bodrum “Acı Ot Festivali” Renkli Görüntülerle Başladı

featured

BODRUM SICAK HABER – Bodrum’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Acı Ot Festivali”nde, bölgede yetişen çeşitli otların yanı sıra organik ürünler satışa sunuldu.

Bodrum Belediyesi ile Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneğinin destekleriyle Ortakent Yahşi Mahallesi’nde gerçekleştirilen festivale, çok sayıda kişi katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu senede araç trafiğine kapatılan yolda açılan yüzlerce  standı gezmek için oldukça kalabalık bir katılım vardı. Havanın çok soğuk olmasına rağmen şehir dışından gelen turlar onlarca kişinin festivalde olmasına olanak sundu. Stantlarda Bodrum’da yetişen çeşitli otların yanı sıra organik ürünler satıldığı görüldü.

Meydana kurulan sahnede gün içinde canlı müzik dinletisi yapılırken, yöresel davul zurna eşliğinde stantları gezen müzisyenler etrafa neşe saçtı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, yaptığı konuşmada, Bodrum’da her hafta farklı bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Bundan çok mutlu olduklarını belirten Bayar, Türkiye’nin her bir köşesinin gastronomi anlamında birbiriyle yarıştığını ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Aras da “a-Acı Ot”un Bodrum kültürü için önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Acı Ot farklı yörelerde de olabilir ama bu yiyeceğin sunum biçimi ve ona verilen önem Bodrum’da farklı. Her zaman bu festival merakla bekleniyor ve büyük ilgi görüyor.” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şef önlüğünü giyerek etkinliğe katılan şeflerle birlikte yemek yaptı. Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibi festival alanında büyük coşkuyla karşılandı.

Festival’de yer alan stantlardaki esnafla ve ziyaretçilerle sohbet eden Kocadon’un neşeli hali gözlerden kaçmadı.

Festival etkinlikleri yarın sona erecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum “Acı Ot Festivali” Renkli Görüntülerle Başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!