1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’a gelen 200 Ukraynalı Göçmen Paskalya’yı Kutladı

Bodrum’a gelen 200 Ukraynalı Göçmen Paskalya’yı Kutladı

featured

BODRUM SICAK HABER – Rusya- Ukrayna savaşından kaçarak Bodrum’a gelen yaklaşık 200 Ukraynalı göçmen Paskalya bayramı için bir araya geldi. Bodrum’da yaşayan Ukraynalılar ile buluşan çoğunluğu kadın ve çocuk Ukraynalılar savaşın bir an önce bitmesini istedi.

Rusya- Ukrayna savaşından kaçarak Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen yaklaşık 200 Ukraynalı’ya Ege Ukraynalılar Derneği, Bodrum Ukraynalılar Derneği ile Bodrum sağlık Vakfı kapılarını açtı. İlçedeki akraba ve yakınlarının yanına yerleştirilen Ukraynalılar bugün Bitez Mahallesi’ndeki Bitez Kafe’de düzenlenen Paskalya Bayramı’na katılarak kutlama yaptı.

Ege Ukraynalılar Derneği Başkanı diana Ospyenko, Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu ve Bodrum Sağlık vakfı Kurucu Başkanı iş insanı Ahmet Zırh’ında katıldığı etkinliğe mavi-sarı renkli kıyafetleri, başlarındaki çiçekler ev bayraklarla katılan Ukraynalılar renkli görüntüler oluşturdu.

ABD VE NATO DESTEK VERİRSE SAVAŞ İKİ AYDA BİTER ÜLKEMİZE DÖNERİZ

Annesi, babası ve kız kardeşi ile Bodrum’a gelen Ukrayna TV 5 Televizyonu muhabiri Olena Zaitseva “Dünya gerçekleri görmeli, Ukraynaya desteği devam ettirmeli. Çünkü Rusya Ukrayna savaşını kazanırsa durmayacak sırada Moldova ve Polonya var. ABD ve NATO yeterli desteği verirse Rusya savaşı kazanamayacağını anlar ve savaş iki ayda biter. Yüzyıllarca sürecek bir yıkıma uğradık. Bizde bir an önce ülkemize geri dönmek istiyoruz” diye konuştu.

BODRUM’A GELEN UKRAYNALI SAYISI 200’Ü AŞTI

Bodrum’daki evlerinde 15 Ukrayna vatandaşını konuk ettiğini belirten iş insanı Ahmet Zırh “Savaştan kaçarak Bodrum’a gelen Ukraynalı sayısı 200’u ulaştı. Şu anda büyük bir konaklama sorunları yok ancak, çoğunluk kadın ve çocuklardan oluşuyor. Başta sağlık ve eğitim sorunları var Göç İdaresi Müdürlüğü ile temasa geçerek bu sorunları aşmaya çalışacağız. En büyük sorun ise belirsizlik. Bu insanlar mallarını mülklerinin bir bölümünü satarak gelmişler ama elbet bir gün paraları bitecek o zaman ne olacak? Sorunlar büyümeden önlem almaya çalışıyoruz” dedi.

Ege Ukraynalılar Derneği Başkanı Diana Ospyenko ise Ege illerine gelen Ukraynalı sayısının 2 bini aştığını söyledi. Yaklaşık üç sata süren Paskalya etkinliği Paskalya duası ve Yaşasın Ukrayna sloganları ile sona erdi.

Kaynak Anter Haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’a gelen 200 Ukraynalı Göçmen Paskalya’yı Kutladı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!