1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Bodrum’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

featured

BODRUM SICAK HABER – Bodrum  Yaka mahallesinden bulunan ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Yakaköy Mahallesi Çilek Caddesi mevkiinde saat 05.00 sıralarında ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler büyümeye başladı. Dumanları görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve gönüllü sivil toplum kuruluşu ekibi sevk edildi . Ormanlık alandan makilik alana ve zeytin ağaçlarına kadar sıçrayan alevler yüzlerce cam ağacını küle çevirdi. Yakaköy mahallesinden Yalıkavak mahallesine doğru ilerleyen yangına Muğla Büyükşehir İtfaiye ekipleri, Muğla 911 Arama kurtarma ekipleri ve gönüllü vatandaşlar yangını söndürmek için cana başla çalıştı. Tepelik ve sığ arazide çıkan yangın bazı noktalarına itfaiye ekipleri ulaşamadı. 3,5 saattir süren yangın hızla büyümeye devam ediyor.

Polis ekiplerince yangın bölgesinin girişi araç trafiğine kapatıldı. Rüzgarında etkisiyle yangın Dereköy mevkiine kadar ilerledi. Bölgede  yer yer bölgesel hafif yağmur etkili olurken, arazinin sarp ve engebeli olması nedeniyle,  ekiplerin yangına mudahalesi güçlükle sürüyor.

Çıkan Yangınla ilgili Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı açıklamalarda bulundu.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan  Bayar saat 5 civarlarında çıkan yangın ile ilgili 10 arazöz ile müdahale edildiğini rüzgarın çok şiddetli olması sebebi ile hızlı ilerleyen yangına müdahale sonucunda kontrol altına alındığını söyledi. Bölgede rüzgarın çok daha fazla olması sebebi ile yangının hızlı yayıldığını yangının iki bölgeden kontrol altına alınmaya çalışıldığını en büyük çabalarının ormanlık alana sıçramadan söndürülmesi olduğunu söyledi.  Yangında 2 köyün hasar gördüğünün sorulması üzerine;

“Bölgede bulunan 2 kullanılmayan evin de yangından etkilendiğini başka bir yapı ve can kaybının olmadığını, Sabotaj şüphesi üzerinde duruyoruz o sebeple güvenlik birimlerimiz gerekli incelemeyi yapıyorlar” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Kavakderenin de bulunan güneş enerjisi tarlasının olduğu yerdeki panellerinin bulunduğu yerden başladığından şüphelendiklerini rüzgarında etkisi ile Dedeler bölgesine yayıldığını Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile birlikte yangın bölgesine kadar indiklerini ve bölgesel çalışmaların devam ettiğini bölgede çok büyük orman varlığının olmadığını ancak en büyük değer verdikleri makilik bir alan olduğunu yarımadanın tam ortasında el değmemiş bir alanda meydana gelen yangının Tüm ekiplerin, gönüllülerin, İtfaiye orman araçları, belediye personellerinin müdahalesi ile kontrol altına alındığını en kısa sürede de iyi haberleri alırız yangın söndürülmüş olur dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!