1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Milas’ta ‘Zeytin Hayattır’ mitinginde Milas Belediye Başkanı Düdüklerle Protesto Edildi

Milas’ta ‘Zeytin Hayattır’ mitinginde Milas Belediye Başkanı Düdüklerle Protesto Edildi

featured

BODRUM SICAK HABER – ‘Zeytin Hayattır’ mitinginde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşma yaptığı sırada sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri kürsüye sırtına dönerek Tokat’ı yuhaladı ve düdük çalarak protesto etti.

Bugün Milas’ta Milas Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘Zeytin Hayattır’  Mitingine Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren kent konseyleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve siyasi partiler katıldı. Atapark Meydanı’nda yürüyüş yapan vatandaşlar ellerindeki pankartlarla slogan atarak meydana geldi. Polis kontrolünden geçen grup daha sonra meydanda sanatçılar tarafından verilen konsere eşlik etti. Mitinge katılanlar sloganlar attı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşma yaptığı sırada bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi ve siyasi parti üyeleri kürsüye sırtını dönerek Tokat’ı hem yuhaladı hem de düdük çalarak protesto etti. Kısa süreli yaşanan protestonun ardından Tokat konuşmasını yaptı.

Mitingde konuşan Milas Kent Konseyi Başkanı Çağlayan Üçpınar, “1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün tarım kanunu kapsamında hazırladığı ve 1939 yılında hayata geçen ve zeytin kanunu olarak bilinen 3573 sayılı kanuna göre, zeytin sahaları içinde ve bu sahalara 3 kilometre mesafede zeytin yağ fabrikaları hariç zeytinlerin gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Ayrıca yine aynı kanunda zeytin ağaçlarının kesilmesinin ve sökülmesinin suç olduğu belirtilmektedir. Yeni çıkan yönetmelik zeytin kanuna aykırıdır. Zeytine ve doğasına sahip çıkan Akbelen direnişçileri ve köylüleri kutluyoruz. Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı bölgedeki birçok köylünün geçim kaynağıdır. Zeytinime ve hayatıma dokunma diyoruz” dedi.

Düzenlenen Miting konuşmaların ve konserin ardından sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milas’ta ‘Zeytin Hayattır’ mitinginde Milas Belediye Başkanı Düdüklerle Protesto Edildi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler