Yüzlerce Kurban Derisini Toprağa Gömdüler

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da Kurban Bayramında Belediye tarafından vatandaşlara kurban kesimi için ayrılan, Bodrum Kızılağaç Deve Güreşi Arenasında Bodrum Sıcak Haber kameralarına yansıyan görüntüler ile konusunda uzman olmayan kasapların koyun derilerine verdiği zararı göz önüne getirmek istedik.

Belediye tarafından kesimhane olarak ayrılan Arenada kurbanlık alıp kesim yaptıran kişilere sorduğumuz soruların cevapları düşündürücüydü. Kurbanlarını kesen bir kaç kişiye kime kesim yaptırdınız diye sorduğumuzda dışardan gelen, çevre otellerde çalışan işçilerin 500 tl’ gibi bir ücrete koyunları kestiklerini öğrendik. İşçiler konun uzmanı olmadıkları için koyun derilerini bir bütün olarak değil parçalayarak çıkartmış. Yüzlerce koyun derisi bu şekilde mundar olmuş ve açılan çukurlara gömülmüş. Derileri tekstilde kullanmak için şehir dışından gelen alıcılar ise üzgün. Hangi birine üzülelim yaptığımız masraflara mı, mundar olan onca koyun derisine mi diye isyan ettiler. Kameralarımız tarafından görüntülenen kesik derilerin kullanılması ise imkansız.

Diğer taraftan kurban kesimi için orada bulunan vatandaşlar, Büyük baş kesenlerin daha profesyonel olduklarını belirttiler. Kasapların büyük ihtimalle belediye tarafından ihale ile bu işi aldıklarını belirten vatandaşlar, “büyükleri kesenlerin usta oldukları belli ancak küçük baş kesenler kesinlikle acemi bu işi bilmeyen kişiler biraz daha fazla para almak için milli serveti çöp yapmışlar, göz göre göre para kazanmak için kontrolsüzce buraya gelen bu sözde kasaplar derileri bütün halinde çıkarmadıkları için deriler çöpe gitti, bunca deriyi gömmek zorunda kaldık çok üzgünüz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Yüzlerce Kurban Derisini Toprağa Gömdüler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!