Meslektaşlarına Yapılan Saldırıya Bodrum Basını Tek Yürek Oldu

featured

BODRUM HABER – Dün yaşanan olayda Bodrum’da altyapı çalışmasının yarattığı sorunu görüntüleyen gazeteci Fatih Bozoğlu bölgedeki faaliyeti üstlenen müteahhit firma çalışanlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, çirkin saldırıda Bozoğlu’nun kamerası kırılmıştı. Olayın Bodrum medyasında duyulmasının hemen ardından Bodrum’da görev yapan basın mensupları meslektaşlarının yanında olduklarını belirten bir eylem için bu sabah olayın olduğu yerde toplanarak çalışan gazetecilere yapılanları kınayan bir basın açıklamasında bulundular.

Olayla ilgili mikrofonlara açıklama yapan meslektaşları da artık susmayacağız Bodrum Basını olarak biz her konuşulan, her lafın karşısında bir sözümüz olacak diyen İHA muhabiri Eren Ayhan olay günü yaşadıklarını anlatması için Fatih Bozoğlu’na neler yaşadın neler diyeceksin diye sordu.

Fatih Bozoğlu öncelikle bu sorunun herkesin sorunu olduğunu belirtti. Dün Doktorlara, Avukatlara saldıranlar bugün gazetecilere saldırıyor, yarın evdeki çocuklara kadınlara saldıracaklar. Bu anlamda toplumsal bir travma yaşıyoruz. Bu nedenle hoşgörünün yok olduğu bir dönemdeyiz. Bir tanesi de bana rastladı. Oysa ben sadece buradaki trafik sıkışıklığını ve yapılan işlemleri yurttaşlara aktarmak için kamuya bilgi vermek için buradaydım onun haberini yapıyordum. Ancak oradaki arkadaşlar nasıl bir gözü dönmüşlük ise bana saldırıp hem görüntü almamı engellediler, hem de hakaret ettiler. Ağıza alınmayacak hakaretler ettiler. Gazeteciler hep birlikteyiz. Her yerden bizi izleyenler var. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar aradı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras aradı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aradı, Bodrum Ticaret Odası Başkanı aradı, Deniz Ticaret odası başkanı aradı, Muğla Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökçen aradı, STK yetkilileri, Parti temsilcileri aradı. Muğla Gazeteciler Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut  kınayan bir basın açıklaması yaparak olayı kınadıklarını belirtti. Bu sorun sadece bizim değil herkesin sorunu ve mutlaka bu travmayı atlatıp, normalleşmemiz gerekiyor. Önce hoşgörünün öne çıkması gerekiyor. Biz gazeteciler işimizi yapıyoruz. Gazetecilik yapmak suç değildir. dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meslektaşlarına Yapılan Saldırıya Bodrum Basını Tek Yürek Oldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!