1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Bodrum’da Kurallara Uymayan Araçlar Çekilmeye Başlandı

Bodrum’da Kurallara Uymayan Araçlar Çekilmeye Başlandı

featured

BODRUM HABER – İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığına,  Bakan Süleyman Soylu imzalı “Park Yasağı Uygulaması ve Araçların Çekilmesi” konulu bir genelge gönderdi. Genelgenin gönderilmesinin ardından Bodrum’da da konuyla ilgili kural ihlali yapan araçlara işlem yapılmaya başlandı.

Genelge kapsamında, Bodrum Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekiplerince sorumluluk sahasında kurallara uymayan araçlar çekilmeye başlandı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı çekilecek araçlara ilişkin hususları açıkladı. Bundan sonra park yasağı olan yerlerde olan araçlar çekilecek. Araç çekilirken sahibi gelirse ceza kesilecek ve aracı çekiciden indirilip teslim edilecek.   Bakanlık, park yasağı kuralı ihlali yapan araçlara Trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği hallerde para cezası verilmesini, otoparklara çekilmemesi istedi.

Yapılan açıklamada, Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 m mesafede, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 m mesafede park eden araçlar çekilecek. Araç çekilmesi trafik görevlilerinin refakatinde olacak, çekilen araçların takibi yapılabilecek.

Genelgede, trafikte araç ve sürücü sayısının artmasıyla birlikte uygun park/duraklama alanlarının belirlenmesi ve belirlenen kurallara uyulması trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. İl sınırları içerisinde hangi alanların park yeri olacağı, yol üzerinde park disiplininin bozulması veya işgal edilmesi durumunda uygulanacak cezai müeyyideler ve araçların kaldırılması esas ve usullerine ilişkin hususlar mevzuat ile düzenlendiği hatırlatılarak, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 59, 60, 61 ve 62 inci maddeleri ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin duraklama ve park etmenin yasaklandığı haller ve yerler belirtildiğine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Kurallara Uymayan Araçlar Çekilmeye Başlandı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!