1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Yaşayan Ukraynalılar Rusya’yı Protesto Etti

Bodrum’da Yaşayan Ukraynalılar Rusya’yı Protesto Etti

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da yaşayan Ukraynalılar, Bodrum Belediye meydanında protesto için bir araya geldi. Ukrayna vatandaşları, Rusya’nın ülkelerine yönelik askeri harekatına dövizlerle tepki gösterdi. Son zamanlarda Rusya’nın füze saldırılarıyla sivilleri hedef aldığını söyleyen Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu, “10 Ekim sabahı Rusya, Ukrayna’nın şehirlerine kapsamlı füze saldırısı düzenleyerek terör devleti statüsünü bir kez daha teyit etti. Ukrayna’nın barışçıl şehirlerine neredeyse 100 düşman füzesi fırlatıldı” dedi.
Bodrumlu Ukraynalılar Derneği, Rusya’nın Ukrayna’ya harekatına düzenledikleri eylemle tepki gösterdi. Belediye Meydanı’nda bir araya gelen Ukraynalılar, açtıkları pankartla işgale tepki gösterdi. Dernek üyeleri Rusya’nın son zamanlarda sivilleri hedef alan füze saldırılarını kınadı. Eylemde ayrıca dernek tarafından savaş mağdurları için bağış toplandı. Füze saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğini söyleyen Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu, “10 Ekim sabahı Rusya, Ukrayna’nın şehirlerine kapsamlı füze saldırısı düzenleyerek terör devleti statüsünü bir kez daha teyit etti. Ukrayna’nın barışçıl şehirlerine neredeyse 100 düşman füzesi fırlatıldı. Çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve siviller yaralandı. Ukrayna’nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanırken bazı bölgelerinde su temini problemleri başladı. Böylece Rusya, Ukrayna’nın sevil altyapısının yok edilmesine yönelik sıradaki terör eylemini gerçekleştirdi. Ukrayna şehirlerine İran yapımı kamikaze dronlar ile enerji sistemini yok etmeye ve kaos ile panik yaymaya çalışıyor. Bununla birlikte Kremlin sivilleri hedef alıyor. Bu tür eylemlerle terör devleti, Ukrayna ordusu yerine sivillerle savaştığını gösteriyor. Ukrayna’nın sivillerini öldüren saldırgan Rusya’yı terör devleti olarak tanımaya çağırıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Yaşayan Ukraynalılar Rusya’yı Protesto Etti
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!