1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Yeni Hastane Yolunda Sorunlar Bir Türlü Bitmiyor

Yeni Hastane Yolunda Sorunlar Bir Türlü Bitmiyor

featured

BODRUM HABER – Geçtiğimiz yıllarda faaliyet gösteren  Konacık Belediyesi tarafından açılmaya başlanan ancak tamamlanamayan Yeni Hastane ile Konacık arasındaki yol Bodrum Belediyesi tarafından tamamlandı. Ancak Yeni Devlet Hastanesi yolu ile ilgili bambaşka bir sorun daha olduğu ortaya çıktı.

Bodrum yeni Devlet Hastanesi ile Konacık arasındaki alternatif yol iki şerit olarak tamamlanmasının ardından asfalt çalışması başlayacaktı. Ancak yolun yarısının özel mülk olduğu anlaşıldı. Yolun bir şeridinin özel mülkü olması nedeniyle tapusu kendisine ait olan kısmın mülk sahibi tarafından tel çit ile arsanın sınırları içinde kalan alan kapattı. Konunun Bodrum Belediye Başkanına iletilmesinin ardından açıklama yapan Başkan Aras “ “Bodrum Devlet Hastanesi Yolundaki sorunda yolun Coğrafi topografik yapısından dolayı arkadaşlar biraz yolda kayma yapmışlar, oradaki vatandaşımızın arazine girmiş yolun bir bölümü. Plan değişikliği yapabilir miyiz onlara bakıyoruz, mülk sahibi ile de görüşmeler yapılacak nasıl bir çözüm bulabiliriz. Hastanede açılacak çok yakın zamanda ama burada hata kesinlikle bizim vatandaşımızın kapatırken herhangi bir art niyeti yok. Bunu da ifade ediyorum açıkça. Oranın topografik durumundan dolayı meydana gelen bir durum” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Bu sorunlara henüz bir çözüm bulunamamışken Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili başka bir sorun daha olduğu ortaya çıktı.

Hastaneye giden yol üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarının çok alçakta olduğu meydana çıktı. Yoldan geçen araçların yükseklik sınırlarına çok yakın bir mesafede olan gerilim hatları ileride çok büyük sıkıntılara sebep olabileceği ve ihmallerin olduğu görüldü.  Teaş’ın konu ile ilgili yaptığı incelemeler sonucunda bu yolun kullanılamaz olduğu, tellerin çok alçakta olduğu meydana çıktı. Yapılan incelemede  bu yollarda tellerin kaldırılması, çekilmesi gerektiğini bunun da çok yüksek maliyeti olduğu görüşünü belirtti.

Dikkatsizce ve doğru planlama yapılmadan, araştırmadan bitirilmeye çalışılıp açılan yol ile ilgili sorunlar bir türlü bitmemekle birlikte ileride hastanenin tam kapasite ile hizmete girdiğinde bu sorunların ne gibi sıkıntılar yaşatacağı da henüz bilinmiyor.

Konu ile ilgili Belediye’den görüş istendiğinde, Belediyeden  “ Bizim orada iş makinalarımız çalıştı. Teller o kadar alçak olsa iş makinalarımıza değerdi” görüşü bildirildi. Ancak Teaş’ın raporunda bunun gerçek olmadığını tellerin çok alçak olduğunu rapor etmesi üzerine Bodrum Sıcak Haber  ekibi olarak ilgili yere gidilip yapılan gözlemlerle resimleri çekilerek belgelendi.

Konu ile ilgili Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’den konu hakkında görüşleri soruldu. Yeni Bodrum Hastanesinin açılması ile ilgili çok mücadele veren Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen konu ile ilgili görüş alındığında“ Bodrum Belediyesi burada bir hata yapmıştır, ama kötü niyetli değildir. Burada bir hizmet de vardır. Yeni hastanemizin açılması için Bodrum Belediyesine bu konuda elimden gelen desteği vereceğim. Ben Belediyenin yanındayım, burada siyaset yapılamaz burada hizmet vardır. Ben bu hizmetin yanındayım elimden ne geliyorsa destekliyorum” şeklinde yorum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Yeni Hastane Yolunda Sorunlar Bir Türlü Bitmiyor
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!