81 ille Aynı Anda Deprem Tatbikatı Yapıldı

featured

BODRUM HABER – 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla Tüm Türkiye’de  ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirildi.

Bodrum’da düzenlenen deprem tatbikatı Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, kurum amirleri, kurum müdürlerinin de katılımı ile alışveriş merkezi içerisinde doğaçlama bir şekilde gerçekleştirdi.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından  düzenlenen tatbikat sonrası Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Bayar  “AFAD Başkanlığımızın düzenlediği bir programdı. 18,57’de Düzce Depremini hatırlatan bir programdı. Çök, Kapan, Tutun bir deprem tatbikatı yaptık. Bodrum’un en büyük  alış veriş merkezindeyiz kalabalık bir ortam yaklaşık son 1 saattir sürekli 10’ar dakikalık aralar ile uyarıda bulunduk. Saat 18,57’de deprem tatbikatı yapacağız diye ayrıca herkesin telefonlarına mesaj gitti. Benim gözlemlediğim kadarı ile bir çok insan maalesef bu tatbikata eşlik etmediler. Bizim burada amacımız, Bakanlığımızın, Valimizin, Kaymakamlığımızın, afetler öncesinde insanlarımızı hazır hale getirmek, dikkatlerini çekmekti inşallah bundan sonraki tatbikatlarda bütün vatandaşlarımız kendilerini, ailelerini sevdiklerini daha hazır hale getirirler, katılanlar da vardı. Ama benim gönlüm herkesin katılmasıydı” dedi. Kaymakam Bayar daha sonra alışveriş merkezinde bulunan vatandaşları ziyaret ederek tatbikat hakkında bilgilendirme yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
81 ille Aynı Anda Deprem Tatbikatı Yapıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!