1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Kira

Bodrum’da Kira

featured

BODRUM HABER – Merhaba Ben Veli Yılmaz; Burada yaşayan sizler gibi Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinin yaşandığı Bodrum’u uzun süreden beri soluyan sakinlerinden birisiyim. Bundan böyle yazılarımızla sizlere bir şeyler ifade etmeye çalışacağım, Elbette derdimiz Bodrum olacak. Sağından, solundan, ortasından ne varsa gücümüz yettiğinizce dilimiz döndüğünce sizlerle paylaşacağım; Umarım bu süreç içerisinde sizlere bir şeyler katmaya amaç olurum.

Uzun süreden beri Bodrum’da yaşıyorum.  Doğu Karadeniz’in küçük ama bir o kadar da şirin şehri Gümüşhane’den uzun yıllar önce gelerek buraya yerleştim. Güzel dostluklar kurdum, kendimden bir şeyler anlatmaya, karşımdaki Bodrumlulardan ister yerli, ister sonradan gelenlerden bir şeyler almaya çalıştım. Bodrum’un dünü, bugünü ve yarını bambaşka bir yerleşim merkezi olduğunu sanırız anlatmaya gerek yok. Burada herkes olabildiğince karınca kararınca mutlu olmaya çalışıyor. Belki de Allah’ın bir lütfu olarak Bodrum yaşayan insanoğluna bir ayrıcalık tanıyor.

Malumunuz yaz mevsiminde her bir köşesi bir başka oluyor Bodrum,  Bodrum deyince insan bambaşka bir dünyaya akıyor, Ne ki anlattıklarımızdan öte sağda solda hala kanayan yarası yok mu bu ilçenin? Elbette var! Öyleyse gün yüzüne çıkarılmalı ve de tartışılmalıdır. Hayır, çomak sokmak adına değil gelecek günlerde daha güzel bir Bodrum da yaşamak adına lazım olur diye düşünüyoruz, Umarım sizi sıkmadım. Umarım buraya kadar soluksuz okudunuz. Şimdi gelelim söze nereden başlayacağımıza. Efendim bu ilçede sakinler kadar dışarıdan gelen ve kamu hizmeti gören aynı zamanda emek kavgası veren binler var, Onlar maalesef şu günlerde artan ekonomik koşulların bir göstergesi kira ile başları dertte bir şekilde ayakta tutunmaya çalışıyorlar. Malum döviz fırlayınca tepeden tırnağa her şey zamlandı, Bu da ev kiralarına yansıdı. Hele Bodrum’da ev kirası sanki ateşten bir gömlek haline geldi. Buna ev sahiplerinin katı taviz vermeyen tutumları eklenince sanki gelenler buradan kaçmak için adeta her imkanı kullanıyor konumuna geldi. Haksızlar mı? Buradaki en küçük ev kirası rakamını paylaşsak sizler zaten hak vereceksiniz. Hele evine tek maaş giren çalışanın bu fiyat artışlarına füze gibi fırlayan kiraya dayanması mümkün mü? Sadece dert o olsa çarşısı pazarı keza.

Evet, ev sahibinin de kendince haklı yönleri olsa bile, Bu konuda biraz daha iyi niyetli olamazlar mı? Yani, maalesef diyorum ulusal haberlere kadar konu olan ev sahihi kiracı tartışmalarının neredeyse kan gövdeyi götürecek konumuna gelmesi ne kadar üzücü. Ev sahibinin kiracıya sanki hazineymiş gibi muamele etmesi, Kiracının da haklı talebe yapabileceğinden daha ketum davranması güzel başlayan ilişkileri maalesef çıkmaza sokuyor. Sözüm ona yöneticilerimizin de bu konuya dikkatlerini çekmek istiyorum, Yani bu noktada yapılacak hiçbir şey mi yok? Bodrum gibi bir ilçede kira konusunda bir kamuoyu oluşturacak hiçbir eylem planı da mı yok! Ya da buraya gelenlerin bu anlamda dertlerini dinleyecek bir mercii de mi kalmadı? Hani şöyle mi diyorsunuz? Bu memlekette bugüne kadar ne düzeldi ki, Bodrum’daki kira meselesi kiracı ev sahibi çatışmasına da bir çözüm bulunsun. Kısacası ev sahiplerinin mal sahibi olarak biraz da anlayış sahibi olması hem ilçeye gelecek olan misafirleri rahatlanacak hem de ilçeye gelen misafir en azından ürkmeden gelecek kaygısı taşımadan işine konsantre olabilecek. Ne üzücü değil mi Bodrum’a gelenler kendisini sürgün edilmiş gibi görüyor; Sahi ey yöneticiler, sakinler, vatandaşlar siz bu yakıştırmaya razı mısınız?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Kira
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!