Günay Girik Ablasının Evinin Müze Olmasını İstediğini Belirtti

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da Yaşayıp vefat eden ünlü sanatçılar kabirlerinde ziyaret edilerek anıldı. Brüksel’deki çalışmaları nedeniyle ölüm yıldönümünde Bodrum’da olamayan Belediye Başkanı Ahmet Aras Fatma Girik’in Torba Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Düzenlenen ziyarete Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Torba Geliştirme Derneği Başkanı Tamer Yöntem, CHP Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Ceyhan, Torba Mahalle Muhtarı Suat Kaya, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik ve Basın mensupları katıldı. Fatma Girik’in Kardeşi Günay Girik ablası ile ilgili anılarından da bahsederek  mirasçısı olduğunu gerekirse hakkından feragat edeceğini diğer hak sahiplerinin de onayı ile ablasının evinin müze olmasını istediğini açıkladı. Günay Girik “Zeki Müren müzesi gibi yıllarını Türk Sinemasına vermiş duayen sanatçının yaşadığı yerinde müze olarak hayat geçmesini Torbayı Torba yapan kişilerden biri olan ablasının adının ölümsüzleşeceği bir müze olması için çalışmalar yapılabilir” dedi.

Başkan Aras onu ile ilgili olarak ” veraset işlemleri tamamlandıktan sonra ablasının Bodrum’daki evini Müze Ev’e dönüştürmek istediğini söyleyen Sayın Günay Girik’e bu anlamlı kararı için çok teşekkür ediyorum. Fatma Girik Müze Ev’ini Bodrum’a kazandırmak için elimizden gelen her türlü desteği sağlamak, Fatma Ablamıza gönül borcumuzdur” dedi.

Mezarları başında dualar edilen Fatma Girik ve Memduh Ün’ün ardından aynı mezarlıkta bulunan Akrep Nalan’da mezarında ziyaret edilerek anıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günay Girik Ablasının Evinin Müze Olmasını İstediğini Belirtti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!