1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Yağışlar Sonrası Barajda Su Hala Yetersiz Seviyede

Yağışlar Sonrası Barajda Su Hala Yetersiz Seviyede

featured

BODRUM HABER – Geçtiğimiz sene yağışların düşük sevilerde olması ve barajın tam kapasiteye ulaşamadığı barajlardan biri olan Mumcular Barajı 2022 yılında yapılan tüketim ile kuruma noktasına gelmişti. Geçtiğimiz aylarda baraj sularının çekilmesi ile eski Bodrum-İzmir yolu ve sular altındaki yapılar gün yüzüne çıktığı kameralara da yansımıştı.

Aralık ve Ocak ayında yağışlar sebebi ile %10’lara kadar inen barajdaki su seviyesinde az da olsa bir artış olduğu görüldü. Henüz Bodrum’a yetecek kadar yeterli su miktarına ulaşılmamış olsa da rezervin en azından bu yaz çevredeki tarım arazilerine bir nebze de olsa nefes aldıracak gibi görülüyor. Ancak yine de yağışların devam etmesi ve barajlardaki suların tam kapasiteye ulaşması herkesin umudu.

Su sorunu Bodrum’un en büyük sıkıntısı.  Ancak yağışlar olmaz ise barajlarda dolmaz. O sebeple hava durumuna baktığımızda Ocak ayında pek yağış görülmemekle birlikte  önümüzdeki aylarda da yağış miktarının mevsim normallerinde olmaması halinde ne yazık ki Bodrum  bu sene ciddi bir su sorunu ile karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yağışlar Sonrası Barajda Su Hala Yetersiz Seviyede
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!