7.4’lük Depremle Uyanan İllerde Yüzlerce Bina Yıkılırken Çok sayıda Kayıp Var

featured

BODRUM HABER – AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre; Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Maraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin  saniyelerce  sürdüğü öğrenildi.

AFAD’dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda. 7.4 büyüklüğünde deprem sonrası acı görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Tarihi Gaziantep Kalesi’nin de yıkıldığı öğrenildi. Sabah saat 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli  7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. Deprem sonrası bölgeden acı görüntüler gelmeye devam ediyor. Depremle sarsılan Gaziantep şehir merkezinde  513 binada göçük meydana geldiği  ve Gaziantep Kalesi’nin de yıkıldığı gelen bilgiler arasında.

AFAD tarafından gerçekleştirilen açıklamada “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7.4’lük Depremle Uyanan İllerde Yüzlerce Bina Yıkılırken Çok sayıda Kayıp Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!