BODTO Meclisinde Deprem Konuşuldu

featured

BODRUM HABER – Bodrum Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı 23 Şubat 2023 Perşembe günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ana gündemi 06 Şubat tarihinde gerçekleşen ve ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler oldu. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan yaptığı açılış konuşmasında, “Ülkecek zor günlerden geçiyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Birlik ve beraberlik ile tabi dersler de çıkararak bu kötü günleri atlatacağız.” diyerek hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile toplantıyı başlattı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Tüm milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun. Çok büyük kayıplarımız var. İnşallah bu zor günleri atlatacağız. Depremin ertesi günü sabah 6’da bilet aldık ve yola çıkarak yardım organizasyonu için başkanlarla görüştük. İlk Adana, daha sonra Antakya, İskenderun, Samandağ ve diğer bölgelere giderek yıkılan bölgeleri ziyaret ettik. Tam bir kaos yeri, her yerde yıkık binalar vardı. Muhattap alacağımız resmi kurumlar dahil her yer yıkılmış ve kurum çalışanları göçük altında olması nedeni ile görev yapamadılar. Bazı yolların kar ile kapalı olması, havaalanı pistlerinin patlaması, hava şartlarının kötü olması nedeni ile yardımların ulaşımlarında aksaklıklar yaşandı. Bodrum Belediyesi olarak barınma, gıda, sağlık ekipmanı gibi bir çok alanda yardım ettik. 8 adet mobil mutfak kuruldu ve 1 adet daha Malatya’ya göndereceğiz. 110 personel, iş makinaları, çöp kamyonları şuan orada. Bodrum olarak yapabileceğimiz her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bodrum’dan da otellerimiz depremzedelere kapılarını açtı, vatandaşlarımız başta gıda ve kıyafet başta olmak üzere ayni yardımları ile oldukça büyük bir destek verdi.” dedi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Gerçekten büyük bir acı yaşıyoruz, ülke olarak başımız sağ olsun. Çok güzel bir belediyecilik örneği yaşattınız, sizlerle gurur duyuyoruz. Bodrum olarak ciddi yardım sağlayarak çok hızlı organize olduk. Bodrum Ticaret Odası olarak üyelerimiz bir mesajımızın sonrasında yardımlarını gönderdi. Bizlerde Kahramanmaraş iline yardım tırlarımızı ulaştırdık. Sea Garden ve Doria Otel’den 2 tır yatak gönderdik. TOBB yardım kampanyasına ve Bodrum Ticaret Odası olarak maddi bağışımızın yanında Heredot toplanma alanına malzemeler gönderdik. Bodrum’a yerleşen ailelerimiz ve çocuklarımızın da otellere yerleşimi ile barınma ihtiyaçlarını desteklerimiz devam ediyor.” diyerek Tüm Bodrum’un gücüne ve desteğine teşekkür etti. Bu depremin herkese bir ders niteliğinde olduğunu belirten BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum için tüm afetlere yönelik bir önlem ve eylem planı hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Deprem bölgesinde aktif gönüllü olarak çalışan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Bodrum Temsilcisi ve BODTO Meclis Üyesi İzzet Göksel Esen ise, “Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kriz merkezine haberleşme desteği vererek bizim girebileceğimiz enkazlarda çalıştık. Çok büyük bir afet, güçlükle birlik beraberlikle orada çalıştık. İstanbul depremi için hazırlıklar yaparak haberleşme sorununu çözmeliyiz. GSM cihazları hiç çalışmıyordu, internet yoktu uydu iletişimi oluşturularak uydu üzerinden haberleşme sağlanması gerekmektedir.” Diyerek görüşlerini dile getirdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BODTO Meclisinde Deprem Konuşuldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!