Depremzedeler Yazın Nerede Konaklayacak?

featured

BODRUM HABER  – Bodrum yetkililerine çağrımızdır. Bodrum’a gelen afetzedeler gelen otellere yerleştirildi. Geçici olarak barınma sorunlarına çözüm bulunan binlerce kişi sezon açıldığında nasıl bir yol kat edecekler. Otellerin sezonlarının açıldığı zaman turizmcileri ne bekliyor. Her iki tarafında mağdur olmaması için bir çözüm üretilecek mi. Aslında bir çözüm yolu var. Eski Bodrum Devlet Hastanesi.  Geçiş sürecinde olduğumuz şu günlerde acil bir koordinasyon ile şuan atıl durumda olan hastane odaları depremzedelerin kullanabileceği bir hale getirilebilir. Odalarında tuvaletlerinin de olduğu bina depremzedelerin  hayatlarını devam ettirecekleri süreç içerisinde yaşam alanına çevrilebilir. Mutfağı yemekhanesi olan bu koca atıl bina kısa sürede hazırlanıp afetzedelerin hizmetine sunulabilir. Bu şekilde sezon geldiği zaman hem turizmciler mağdur olmaz, hem de afetzedeler  rahat ve konforlu yerlerde geçiş dönemlerini atlatabilirler. Konu  ile ilgili Bodrum Kaymakamı gerekli incelemeleri yaparak şuan kullanılmayan binayı deprem bölgesinden gelen afetzedelerin yaşam alanı olarak hizmete açabilir. Tüm ülkenin tek yürek olduğu bu günlerde Bodrum’da normal vatandaşların hatta kamu görevlilerinin bile uygun şartlarda ev bulmasının çok güç olduğu ve önümüzün de yaz sezonu olduğu düşünülürse hiçbir ev sahibinin evini uygun şartlarda bu kişilere açacağını pek olası görmüyoruz.

Zira Bodrum’da ev kiralarının yüksek olduğu bilinmekte hatta ev sahipleri kiraları düşük olan eski kiracılarını çıkartmanın yollarını arar durumda. Bu kadar sıkıntılı bir barınma bölgesi olan Bodruma gelen afetzedelerin bir  ev bulabilmeleri hatta kiralayarak konaklama yapmaları yaşadıkları zor anlar düşünülürse neredeyse imkansız. Hemen hepsinin sadece canlarını kurtarıp geldiğini ve tüm mal varlıklarını afet bölgelerinde bıraktıklarını zaten biliyoruz. Bu şartlarda afetzedelere bambaşka çözümler üretilmesi şart.

Bodrum’da kamuya ait çok fazla bina olmaması sebebi ile kalabilecekleri en uygun yerin şuan boş duran Devlet Hastanesi binasının olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılayacak bu binanın afetzedelere açılması hem yardımlar hem de koordinasyon olarak çok daha  kısa sürede kişilere ulaştırılacak bir AFAD danışmanın da bulunacağı bu yer için çalışmaların başlaması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Selim Turan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremzedeler Yazın Nerede Konaklayacak?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!