GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE MÜDÜR VEKİLİNE HAPİS CEZASI

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi  ile ilgili Emin Çakıroğlu adlı vatandaşın, 2014-2016 yılları arasında, Bodrum Belediyesi’nden elektrik ve su aboneliği ile ilgili aldığı 62 adet evrakın bazılarında oynama, bazılarında ise sahtecilik yapıldığı şikayeti ile başlatılan inceleme sonunda İçişleri Bakanlığı; dönemin Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Eski İmar ve Şehircilik Müdürü Vekilleri Haluk Aytı ve Gamze Esedoğlu hakkında “Soruşturma İzni Verilmesine” karar vermişti.

Şikayet ile ilgili Mehmet Kocadon, Taner Uslu ve Gamze Esedoğlu karara itiraz etti. Danıştay 1. Dairesi, yapılan itirazı kabul ederek Mehmet Kocadon, Taner Uslu ve Gamze Esedoğlu hakkında verilen soruşturma iznini kaldırdı. “Soruşturma İzni Verilmesine” itirazda bulunmayan Haluk Aytı hakkında soruşturma başlatıldı.

Bodrum 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan Aytı, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ifade vermiştim. İfademi aynen tekrar ederim. Ben belediyedeki görevimden 31/08/2014 tarihinde ayrıldım. Ancak o dönemki belediye başkanının talimatı ile ve belediye başkanına bağlı olarak başka bir görevde kamu görevi icra ettim. Bu görevi 2015 yılı mayıs ayına kadar sürdürdüm. Amacım tamamen vatandaşa yardımcı olmaktı. Mağduriyetin önüne geçmek amacıyla bu şekilde sözleşmeleri imzaladım. Öncelikle beraatime mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim.” dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Haluk  Aytı hakkında  Mahkeme heyeti, resmi belgede sahtecilik suçundan istinaf yolu açık olmak üzere 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE MÜDÜR VEKİLİNE HAPİS CEZASI
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!