Muğla 911 Gönüllüleri 93 Gündür Hatay’da

featured

BODRUM HABER – 06 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen Deprem sonrası Muğla AFAD’dan gelen talimat üzerine Muğla 911 Arama Kurtarma ekibi sabah erken saatlerde hazırlanarak Adnan Menderes Askeri Hava Üssüne hareket etti.  Ekipmanları ve araçları ile birlikte  askeri uçağa binen ekip buradan Adana İncirlik Askeri Hava Üssüne indi. AFAD tarafından Hatay bölgesine yönlendirilen ekip ilk olarak Arsuz daha sonra Antakya şehir merkezinde  dönemsel olarak çalışmalar yaptı.

Deprem bölgesinde yaşananlar  ile ilgili Bodrum Sıcak Haber  Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği Başkanı Cenk Ayata ile bir röportaj gerçekleştirdi.  Başkan Ayata bölgede yaşananlar ile ilgili şu bilgileri paylaştı. Antakya Hatay bölgesine yönlendirilen ekibimiz orada ilk günlerden itibaren koordineli şekilde çalışmalara katıldı. İlk günlerde amacımız enkaz altından çıkartabildiğimiz kadar canı kurtarabilmekti. İlerleyen zamanlarda ise enkaz altından çıkarttığımız depremzedelerin naaşlarını ailelerine teslim etmeye çalıştık. AFAD ile koordineli bir şekilde tüm ekibimiz canla başla 1 kişiyi daha canlı kurtarabilmek için çalışmalarına aralıksız devam etti. Deprem bölgesine gelen  ekiplerin çoğu dönüş yapmasına rağmen Muğla 911 ekipleri depremzedelere yardım etmeye devam ettik. Gelen yardım kolilerinin tasnif edilip dağıtılmasından, sağlık hijyen yardımlarına kadar, çadır kurmaktan Cenaze işlerine kadar tüm ekibimiz ile yardım çalışmalarına destek olduk.  Ramazan bayramlarını kutladık. 23 Nisan Çocuk bayramında depremzedeler ile birlikteydik. 93 gündür bölgede olan gönüllü ekibimiz hala çalışmalarına devam ediyor.  Bodrum Belediyesi Arsuz deprem kentte gönüllülerimiz depremzedelere yardım etmeye devam ediyor. Başkan Cenk Ayata “Bu süreç içinde bizlere destek olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’a da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla 911 Gönüllüleri 93 Gündür Hatay’da
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!