1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’de

Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’de

featured

BODRUM HABER – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, direnişin 5. Gününde Akbelen Ormanına geldi. Akbelen Ormanında yaşananların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP milletvekilleri ile birlikte direnişin olduğu bölgeye hareket etti. Bölgeye gelen Kılıçdaroğlu’na CHP Muğla il ve ilçe başkanları Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Milletvekilleri ve kalabalık bir halk da eşlik etti. Bölgeye gelen Kılıçdaroğlu vatandaşları dinledi. Vatandaşlar adına söz alan bir kişi özellikle eko sistem ve su rezervleri ile ilgili olarak bu bölgenin korunması gerektiği belirtti. Ve seslerini duyurmak için CHP’li gruptan seslerini duyurmalarını istedi.

Akbelen’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Direne direne kazanacağız” sloganı ile karşılandı. Bölgede açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Sizi ve verdiğiniz mücadeleyi takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan tanımak için. Benim Ankara’da konuşmamın bir önemi yok, sizin burada konuşmanız önemli, sizin derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi yaşayan sizlersiniz, sorunu yaşayan sizsiniz, mağdur olan sizsiniz. Bu ağaç, bu çam sadece sizin ağacınız değil, 85 milyonun ağacıdır bu ağaç. Bu ağacın ömrü bizden çok daha fazladır. Ama bu ülkede ormanda ne olduğunu, ormanda yaşamanın ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşuna mı beşli çete diyordum. Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor’ diyordum. İşte ben bu sebeple bunun için söylüyordum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet  destek vermeye geldiği Akbelen Ormanın’da Tomaların attığı biber gazından etkilendi. Akbelen Orman’ında halkın tekrar barikata doğru yürümesinin ardından Jandarma tarafından biber gazlı ve tomalı müdahale gerçekleştirildi. O anda halkın arasında barikata doğru ilerlemeye çalışan gruptan da biber gazından etkilenenlerin olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar tarafından Sık sık yuhlanan şirket ve  havama suyuma toprağıma dokunma  sloganlarının atıldığı bölgede ağaçlarında kesilmeye devam edildiği gelen bilgiler arasında…

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’de
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!