1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’daki Susuzluk Vatandaşı Çileden Çıkarttı

Bodrum’daki Susuzluk Vatandaşı Çileden Çıkarttı

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da yaşanan su sıkıntıları sezonda vatandaşları mağdur ediyor. Bodrum Sıcak Haber kameralarına konuşan Mahalle muhtarı ve vatandaşlar yaşadıklarından dolayı isyan ediyor.  Çıkan Mahallesinde son 15 gündür damla su olamadığını belirten Mahalle muhtarı Coşkun Ünlü yaşanan kesintilerden dolayı mağdur olduklarını söyledi. Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü, “ Bodrum genelinde bu problem var. Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili ciddi anlamda sıkıntımız var. Belde Belediyelerin geri gelmesi gerekiyor. 56 muhtar var gelsinler insanları dinlesinler, insanlar burada mağdur durumda. Yeter artık, çocuk oyuncağına çevirdiler. Mecburen insanlara su dağıtıyorum. İnsanların cenazesi var, hastası var yardımcı oluyorum. Sağlık her şeyden önemlidir, her gün bu problem var. Bir gün bir sokakta, diğer gün başka bir sokakta var. Depolarda elektrik problemi var diyorlar. Jeneratör kurun o zaman, hangi devirde yaşıyoruz, biz mi söyleyeceğiz bunları. Çözümleri belediye yapacak vatandaş değil” dedi.

Mahalle sakinleri ise çeşitli yöntemlerle su bulmaya çalışırken Su kesintisinden dolayı klima suyuyla çiçeklerini suladığını belirtti. Çırkan mahalle sakinlerinden Cavit Baş, “Son 15 gündür su dahi yok. Pet şişelerle başka yerlerden su getiriyoruz. Evde şebeke suyumuz yok, bidonlarımız boş. Klima suyuyla çiçeklerimizi besliyoruz. Dışarıdan getirdiğimiz sularlar evin bulaşık ve temizlik ihtiyacını karşılıyoruz. Duş almak için evinde su akan eşimizin, dostumuzun evine gidiyoruz. Yetkililer söylediğimiz zaman ilgileneceğiz diyorlar. Klima suyumuz olmasa çiçeklerimizde ölecek” dedi.

Günlerdir kesik olan su yüzünden sıkıntı yaşayan mahalle sakinlerinden Tuğçe Egem, çocuğunun susuzluktan dolayı enfeksiyon kaptığını söyledi.  Hemşire Tuğçe Egem yaşadığı olayı şu şekilde dile getirdi.  Egem, “ Çocuğumu kendim tedavi edemedim. Çünkü burada susuz kaldım. 15 gün susuz kaldım. Gören depolarınız var su doldurun diyor. Gelmeyen su hangi depoyu dolduracak. Benim çocuğum hasta kaldı, köpeğim geldi su tankerinden su içiyor. Böyle rezillik olur mu, çocuğum enfeksiyon kaptı. Ben yardımcı olsunlar diye defalarca MUSKİ’ye gittim. Evime tankerle su söylüyorum.  Misafirlerim rezil oluyor, hangi çağda yaşıyoruz. Klozete damacanayla su döküyoruz böyle rezillik var mı, resmen taş devrinde yaşıyoruz. Halkı burada eziyorlar. Çocuklar sokakta oynuyor, eve gidip yüzlerini yıkayamıyorlar. Plajda duş aldığım suyla banyo yaptığımı biliyorum. Bu sıcakta susuz kalıyoruz, terliyoruz böyle rezillik olur mu” diye isyan etti.

Mahallede yaşayan bir başka vatandaş ise 1 ay içinde sadece 1 kere su verildiğini belirterek şunları dile getirdi. 1 ayda sadece 1 kere su verildiğini belirten vatandaş deponun halini göstererek biz bu çöpü kullanıyoruz kırık dökük. Hangisi bu şekilde bu suyu kullanır hangisi kabul eder biz çaresizlikten kabul ediyoruz. Hamileyim günlerdir kusuyorum, çıkartıyorum giyecek elbisemiz yok oteldekilere su veriliyor kimse bu insanlara su vermiyor utanmazlar. Evlerimizde artık kullanacak tabaklarımız yok yeter artık. Faturaları kesmeye gelince geliyorlar. Bu nasıl adalet hiç mi utanmıyorlar” dedi. Hortumlarla depodan evlerine su almaya çalışan vatandaşların evleri adeta bidon çöplüğü haline gelmiş durumda. Sıcaklıkların 40 C olduğu yazın en sıcak günlerinde Bodrum’un göbeğinde bir mahallenin yıllardır çektiği bu sorun bir türlü çözülemiyor. Yetkililere defalarca yapılan uyarılar görmezden geliniyor. Mahalle muhtarı ve vatandaşların verdiği dilekçelerin yaptıkları ihbarların haddi hesabı yok iken hala Çırkan Mahallesinde su yok vatandaş mağdur yetkililer ise her zamanki gibi su olmayan mahalleden su parası almaya devam ediyor.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’daki Susuzluk Vatandaşı Çileden Çıkarttı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!