1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Dostluk Anıtı Törenle Teslim Edildi

Dostluk Anıtı Törenle Teslim Edildi

featured

BODRUM HABER – Arsuz’da deprem sonrası desteklerini esirgemeyen Bodrum Halkına, Gönüllülerine ve Bodrum Belediyesine teşekkür için hazırladıkları dostluk anıtını teslim etmek için merasim düzenlendi. Orijinali Arsuz’da bulunan ve seferlerden başarılı dönen Hitit yöneticilerini anlatan anıtın açılışı, belediye önünde düzenlenen törenle yapıldı.

Hatay’ın Arsuz ilçesi belediyesince Bodrum halkına, gönüllülerine ve Bodrum Belediyesine teşekkür için hazırladıkları dostluk anıtının açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven Güven, geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, gaziler, büyük depremin ardından Bodrum’dan deprem bölgesine giden arama kurtarma derneklerinin gönüllüleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Bodrum Belediyesi ve Bodrum halkına teşekkürlerini ilettiği mesajı okundu. Anıtın açılışı öncesinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Bodrum Belediyesi’nin depremin ardından bölgeye yardım için ilk giden belediyelerden biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Dışardan ilk desteklerden bir tanesi Bodrum’dandı. İmdadımıza yetiştiler. Bunun başında değerli Belediye Başkanı ve geniş ekiple beraberlerdi. İlk arama kurtarma çalışmalarında bulunanlardan bir tanesi bunlardı Arsuz’da. Tabii ki belediye ve ekiplerinin de arkasında gönüllüler, sivil toplum kuruluşları vardı. Önce çadır, daha sonra konteyner kent ve şu anda Arsuz’un en güzel konteyner kentlerinden bir tanesi. Yaşanabilir bir konteyner kent. Bodrum Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Arsuz Kaymakamlığı ile birlikte halen yürütmekteyiz. Biz kardeş belediye olduk. Kardeşliğimiz sürecek ileride de her konuda iş birliği şeklinde yardımlaşma şeklinde de devam edecek” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum ve Arsuz’un her zaman dost kalacağını dile getiren Aras şunları dile getirdi, “Bu büyük deprem hepimize çok büyük ders verdi. Öncelikle birinci olan halkımızın esenliğidir. Deprem olmadan önce bu önlemlerin alınması gerekmekte bu insanların bu kadar acı çekmesini en azından azaltabilirdik. Biz özellikle belediyeler olarak yapacağımız denetimlerde ya da yeni ruhsatlarda bu konulara da çok dikkat edeceğiz. Halkımızın usulüne uygun yapılmayan ya da çürük binalarda hayatını kaybetmesinin önüne geçeceğiz” dedi.

Anıtın açılışının ardından, Ahmet Aras, Asaf Güven’e çiçek takdim etti, arama kurtarma dernekleri hatıra fotoğrafı çekildi. Deprem hayatını kaybeden vatandaşlar için meydanda lokma ikramı yapılmasının ardından etkinlik sona erdi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dostluk Anıtı Törenle Teslim Edildi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!