1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kiracısını Çıkartmak İçin Şeytanın Aklına Gelmeyecek Taktikler Uyguladı

Kiracısını Çıkartmak İçin Şeytanın Aklına Gelmeyecek Taktikler Uyguladı

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da kiracı ev sahibi arasındaki anlaşmazlık sebebi ile meydana gelen olayda kiracı olarak bulunan işyeri sahibi çıkan yıkım kararına karşı başlattığı hukuk savaşı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yalıkavak Ömer Lütfi Şeyhülislam Caddesi üzerinde, emlak ofisi olarak kullanılan bir bina hakkında, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartıldı. Binada kiracı olan Murat Yıldırım çıkan kararın usulsüz olduğunu iddia ettiği yıkımın yapılmaması için gelen ekiplere direndi.

Gayrimenkul firması ortaklarında Murat Yıldırım konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı. Murat Yıldırım konu ile ilgili iddialarına göre yaptığı açıklamada şunları dile getirdi “Konuyu kısaca özetlemek gerekirse biz buraya 2,5 yıl önce girdik. 2 yıllık kirasını peşin verdik. 2021’de kiraların fahiş bir şekilde artması ile mal sahibi 2 yıllık peşin ödediğimiz kiraya rağmen bizden ekstra para istedi. Bizde bunu kabul etmedik. Ve verin bizim masraflarımız çıkalım dedik. Ciddi anlamda masraf ve tadilat yaparak buraya girdik. Burada 2,5 dönüm içinde yığma bir bina vardı. Mimar karı koca olan ev sahiplerimiz oldukça sağlam bir bina yapmışlar ve binanın ekonomik ömrü bile tamamlanmamış bir yer. Bunları aldığım raporlarda da belirledim. Mal sahipleri aşırı kira artışını kabul etmediğimizde buraya otel yapma bahanesi ile çeşitli bahaneler ile bizi tahliye etmek için elinden geleni yaptı. Tahliye davası açtı ret oldu. Bunlar benim kiracım değil diye iddia ederek belediyeden ruhsatımızı iptal ettirdi. Çeşitli mahkemelerde açtığımız davaları kazandık. Bütün adli kurumlar bizim yanımızda iken şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yola başvurdu. Kentsel dönüşüme başvurarak ve bu işi yapan bir kentsel dönüşüm ofisi ile anlaşarak öğrendiğim kadarı ile yaklaşık 150.000 tl verip bu binaya riskli bina raporu alıyor. Biz binanın içindeyken binaya girilmeden böyle bir rapor alınabilmesi mümkün değilmiş. Resmi yerlere sorduğumuzda kesinlikle böyle bir şey olamaz hakkınız arayın dediler. Adli tatil bitene kadar ve bilir kişi gelene kadar ben binanın yıkılmaması için elimden geleni yapıyorum.

Adli tatile 2 gün kala olaylar geliştiği için ve araya adli tatil girdiği için biz hakkımız arayana kadar gelip binamızın çevresindeki oluşumları yıktılar. Burada çalışanlar var danışanlarımız var. Onlar için çabalıyorum. Devlet kurumlarımızın da zarar görmesini istemediğim için şimdiye kadar basın yolu ile böyle bir şey yapmak istememiştim ama artık canıma tak etti. Göz göre göre ortada belgelerim varken bütün hukuki davaları kazanmama rağmen art niyetli bir mal sahibinin çeşitli bahaneleri ile karşı karşıya kaldım. Yıkım kararı  var, durdurulmadı. Binaya kendimi kilitlediğim için giremediler. Savcılık kararı ile yıkım durduruldu.  Devam eden davamda bilirkişilerin gelip buranın gerçekten riskli bir bina olup olmadığını tespit edene kadar yıkılmamasını sağlamaya çalışıyorum. Çevre şehircilik il müdürü bu sebeple işten alındı. Bu konunun kavgası ile onunla ilgili yazışmalarımda var. Bu konu ile ilgili bu konu iptal edildi ben gerekli işlemleri yaptım diye. Yazışmalarda mevcut.

Dediğim gibi bugüne kadar hiçbir Devlet kurumumuzun da zarar görmesini istemedim ama burada birileri bir şeyler çeviriyor. Belediyeye baskı yapıyor. Mobing uyguluyorlar. Başkanımızdan 5 eylüle kadar gün bizzat süre almıştım. Ancak dün yıkım şefliği beni arayarak bir tane müfettiş bizi aradı,  baskı yapıyor dolayısı ile bu işi neden yapmıyorsunuz diye baskı görüyoruz dediler ve bunun üzerine teftiş kurulu başkanlığını aradım. Oradan verilen cevap ise kesinlikle bizim hiçbir müfettişimiz böyle bir tasarrufu böyle bir yaklaşımı kişiye özel müdahalesi olamaz dediler. Şimdi Belediyeden o müfettişin ismini istiyorum çünkü teftiş kurulumuz ismi söylersen ona göre gereğini yaparız dediler.

Şuan Belediyedeki Yıkım şefliğindeki müdürler o müfettişin ismini bana vermemek için direniyorlar bunu da sizler aracılığı ile iletmek istiyorum. Son olarak özel bir ricam var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konularda çok hassas, mağdur olanın yanındadır. lütfen bu mağduriyetimizi görsün bizim yanımızda olsun” diyerek basın aracılığı ile dileğini Cumhurbaşkanına iletti.

Bodrum Sıcak Haber olarak konu ile ilgili ev sahiplerinin de konu ile ilgili cevap vermek hakları saklı olduğunu belirtmemiz üzerine, Bodrum sıcak Haber’e ulaşan mülk sahiplerinin avukatı Burak Tanışman şunları dile getirdi. Tanışman yazılı olarak gönderdiği açıklamada şu bilgileri paylaştı.

“Öncelikle söz konusu şahsın bahsettiği iddialar yargı merciinde olup yargı makamları kararlarını vereceklerdir. Nitekim bu noktada bazı hususların hatırlatılması yerinde olacaktır.

Söz konusu duruma gelecek olursak şahıs adli haberlerin sansasyonel etkisini kullanma gayesi güdecek şekilde hareket etmekte ve adeta iş insanı olan müvekkilimi basın yoluyla toplum nezdinde lekelemeye çalışmakta ve adeta suçlamaya çalışmaktadır. Her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Anayasa da güvence altına alınan haklarından olan lekelenme hakkı, özel hayatın gizliliği hakları

gibi hakları pek tabi ki müvekkilim için de geçerlidir. Ancak şahsın yaptığı açıklamalar açıkça müvekkilimin en temel haklarını açık şekilde zedelemiştir. Şahıs ile ilgili yargı makamlarında olan davalarda yargı kararını verecektir. Ve karar verici mahkeme tarafından verilen kararlar da koşulsuz şartsız şekilde uygulanacaktır.

Nitekim Şahıs adli ve idari makamların kararlarına ve işlemlerine engel olmak istemekte ve kendisini basın tarafından mağdur olarak gösterme gayreti içindedir.

Biz müvekkil adına ihtiyaç duyulan açıklamayı yapmış olmakla beraber yargı kararlarına saygı duyulması gerektiğini bir kez daha ivedilikle hatırlatırız.

Taşınmazın yapım tarihi 1999 öncesi olduğu için her ne kadar davalı durumda da olsak müvekkilimizin güvenliği için yapı denetimi yapılması için Valiliğe başvurduk. Bu süreç Bağımsız Denetim firmaları tarafında yapılmakta ve bu firmaların bilgilerine yapı denetim raporu gelene kadar ulaşmanız mümkün değil.

Bu şahsın çirkin bir iftirası var yapı denetim firmasına rüşvet verdiğimizle ilgili. Bu konuda biz savcılığa suç duyurumuzu yaptık. Kendisinin elinde bununla alakalı belge, bilgi varsa çıkarsın koysun ortaya.

Gelinen noktada yıkım süreci devam etmekte olup; mahkeme kararlarının en kısa sürede uygulanarak kişilerin ve zümrelerin hukuku yerine adaletin ve kanunların uygulanacağını umut ediyoruz. Bu şekilde yalan ve aldatıcı beyanlarla kurumları zan altında bırakarak kendisini mağdur göstermeye çalışmaktadır.

Kaymakamlığa başvurarak 3091 talebinde bulunup kazandığını söylüyor ama bizim elimizdeki kararda reddedildiği yazıyor. İlginç. Bu şahıs yıkım kararına itiraz süresi dolduktan sonra idare mahkemesinde yürütme durdurma talepli dava açıyor. Yürütme durdurma kararı reddedildi. Ret kararını istinafa taşıyor istinaf da ret kararını doğru bularak kesin hüküm veriyor.

Yani şu anki durumda bu şahıs kendi ifadesiyle Türk milleti adına karar veren mahkemelerin kararının uygulanmasını bile isteye engelliyor. Böyle bir durumda uygulanması gereken prosedür bellidir.

Sonuç olarak kendisinin kazandığı bir dava yok. Tam tersine kesinleşen bir karar var ve bu kararı uygulatmayan uygulamayanlar var. Biz kimseden özel bir talepte bulunmuyoruz burada. Devletimizden yardım istiyorum demekle ne kastettiğini de anlamadık. Ancak bizim istediğimiz tek bir şey var – kişilerin Hukuku yerine kanunların hukukunun bir an evvel uygulanması”

Av. Burak Tanışman

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiracısını Çıkartmak İçin Şeytanın Aklına Gelmeyecek Taktikler Uyguladı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!