1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum Cup’tan Cumhuriyet’in 100. Yılında Anlamlı Yarış

Bodrum Cup’tan Cumhuriyet’in 100. Yılında Anlamlı Yarış

featured

BODRUM HABER – Türkiye’nin en büyük yat yarışlarından biri olan The Bodrum Cup yelken yarışları, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ün doğduğu Selanik’ten start aldı. İstanbul’a kadar mücadele edecek yatlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı’nda yarışı sonlandıracak.
Bu yıl 35’incisi düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup, Opet ile Tüpraş’ın ana sponsorluğunda Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birleştirilerek Selanik’e özel bir yolculukla kutlanıyor. Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Özden, The Bodrum Cup Komite ekibi ve Bodrum’dan gelen filo, 3 Ekim’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaret etti. Ardından yola çıkan tekneler, Dolmabahçe Sarayı’nda demir atacak. Atatürk’ün doğduğu evde başlayan yarış, vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı’nda son bulacak.
The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu yıl, The Bodrum Cup’ın da 35’inci yılı. Bu tarihi yılda çifte mutluluk yaşıyoruz. Ata’mızın denizciliğe verdiği büyük önemi bir kez daha hatırlamak ve Ata’mıza saygımızı sunmak amacıyla ‘her şeyin başladığı nokta’ olan Selanik’e ilk adımımızı attık. Bu anlamlı yolculuğumuzun bir sonraki adımında İstanbul’a doğru yol alırken, 6 Ekim’de Çanakkale Anıtı’na selam vererek yolculuğumuza devam edeceğiz. 8 Ekim’de Türkiye İş Bankası İstanbul Boğazı yelkenli kortej geçişini takiben Ata’mızın hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de anma törenimizi gerçekleştireceğiz. 35 yıldır ekim ayının üçüncü haftasında bu muhteşem organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu anlamlı yolculuk, denizcilik tutkusu, tarihle ilgili önem ve coşkuyla dolu bir kutlamayı temsil ediyor. The Bodrum Cup, 35 yılı aşkın bir süredir Bodrum’u ve Türkiye’yi denizcilik dünyasının merkezine taşıyor ve bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum Cup’tan Cumhuriyet’in 100. Yılında Anlamlı Yarış
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!