1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. Reha Günay Kitap Lansmanı Trafo Kafede Gerçekleşti

Reha Günay Kitap Lansmanı Trafo Kafede Gerçekleşti

featured

BODRUM HABER – Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkez’inde (TRAFO) Bodrum Belediyesi yayını olan ve yazar Prof. Reha Günay’ın hazırladığı “Bodrum 1965-1991″isimli kitabın lansmanı yapıldı. Trafo’da gerçekleşen organizasyonda Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, yazar Prof. Reha Günay, Prof. Süha Özkan ve Yapı Endüstri Merkezi(YEM) Yayınevi’nin müdürü Mesut Kaya’nın konuşmaları yer aldı.
Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleşen programda Bodrum Belediyesi Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kocair, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, meclis üyeleri, Eski TOKİ Kurucu Başkanı Yiğit Gülöksüz, mimar Ahmet Berk, ilgili birim müdürleri ve personelleri katıldı.

Kent birliğinin öneminden bahseden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Kentin birliği çok önem taşıyor. Bunun için bu kentte yüzyıllara dayanan bütün gelişimleri, yaşananları kültürü ve sanatıyla mimarisi ile ortaya koymak çok önemli. Bununla ilgili çalışmalar Bodrum’ da uzun süredir yapılıyor. Heredot tarihinden gelen belgelerle şu an Bodrum’u, coğrafyasını, kültürünü, medeniyetlerini daha iyi tanıyoruz. Binlerce belge toplandı. Bu çalışmaları bugüne kadar yapan mimarlık kütüphanesine çok teşekkür ediyoruz. Süha Özkan hocamızın ve ekibinin yaptırımları Bodruma karşılıksız hizmettir” dedi.

Bodrum’u daha iyi tanımak için bu tarz belgeleri hazırlamaya devam ettiklerini belirten Aras “Bu gibi çalışmalar halkımızla buluşuyor ve eşsiz çalışmaları görüyor ve tanık oluyorlar” dedi.

“ÇOK İYİ TEMSİL EDECEK”

Reha Günay’ın hazırladığı kitap ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Aras, ” Bu eser de diğer çalışmalar gibi aynı ilgiyi görecek ve çok iyi temsil edeceğini düşünüyorum. Gurur duyacağımız eser elimizin altında” ifadelerinde bulundu.

“YATIRIMCI GÖÇÜ GELDİ”
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklamalarına Bodrum’un mimari konusu ile devam etti. Aras ” Yapımızı yasayla mevzuatla koruyamamışız. Bodrum’da koruma amaçlı imar planları olması gerekirken tam tersi turizm amaçlı veya gelişme amaçlı planlarla günümüze geldi. Bunlar yapılırken mevcut doğal tarihi, kültürel, demokratik ve sosyal politikalar yapıyı koruyamadı. Farkındayız. Karar verici pozisyonda görev yapan biri olarak görüyorum. Salgın sonrası nüfus artışı yaşandı, göç aldık. Göç sadece insan göçü değil, aynı zamanda yatırımcı göçü de geldi” ifadelerinde bulundu.

Tehditlere rağmen çalışmalardan vazgeçmediklerini, süreci takip ettiklerini belirten Aras, “Bundan sonra neler yapılacağı hakkında, şu anki durumu nasıl muhafaza edebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Bodrum’u korumaya ve kollamaya çalışıyoruz. Önümüzde çok tehdit var. Bunlardan bir tanesi imar planlarıdır” dedi.

“BODRUM’UN FİZİKİ ve BEŞERİ VARLIĞINA ŞÜKRAN BORÇLUYUM”
Kitabın gerçekleşmesini sağlayan Başkan Ahmet Aras’a ve Bodrum Belediyesine teşekkürlerini ileten Prof. Reha Günay “Kitabı yazmama neden olan Bodrum’un fiziki ve beşeri varlığına da şükran borçluyum. Bodruma ilk kez 1965 yılında geldim. O yıllarda Bodrum yeni keşfedilmiş. Özelikle okumuş yazmış kesim bu yeni hayal kente can atan insanlar vardı. İki yıl sonra Bodruma tekrar geldiğimde büyük izdiham vardı. Bodrumlular artık organize olmuş. Otele sığmayan ziyaretçiler limandaki iki gözlü belediye binasında evine misafir kabul edecek ev sahipleri ile buluşuyordu” dedi.

Prof. Süha Özkan kitabın çıkış hikayesini dinleyicilere aktardı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın kültür odaklı atılım başlattığını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reha Günay Kitap Lansmanı Trafo Kafede Gerçekleşti
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!