1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Adalet İçin Meşale Yakıldı

Bodrum’da Adalet İçin Meşale Yakıldı

featured

BODRUM HABER – 25 Nisan 2022’de yargılanan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi için meşale yakıldı.

Bodrum Belediye Meydanı’nda Bodrum Kent Konseyi bileşenleri Temel Hak ve Özgürlükler amacıyla “Adalet Ateşi” sloganı ile meşale yaktı. Etkinliğe Baro, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, siyasi partiler, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici,CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Belediye Başkan aday adayı Volkan Doğer ve Ali Öztürk, ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte anayasa ve hukukun göz ardı edildiğine dikkat çekildi. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, bileşenler adına Barkın Kurt ve Zuhal Macit’in konuşmaları yer aldı. “Adalet Ateşi” meşalesi Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün ve sanatçı Feridun Düzağaç tarafından yakıldı. Avukatlar tarafından ise Anayasa Okuması gerçekleştirildi.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz “Bugün tüm bireylerin hem ulusal hem de uluslararası insan haklarını bir kez daha dile getirmek, altını çizmek ve tabiki olmayanları da eleştirmek üzere bu meydan da toplandık. Altı gün boyunca burada olacağız” dedi

Bileşenler adına Barkın Kurt ve Zuhal Macit basın açıklaması yaptı. Kurt, “Hepinizin bildiği gibi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye’nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği ‘hak ihlali’ kararına rağmen tahliyesini reddetti ve bu yönde karar veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yetmedi, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini istedi. Mahkemelerin tarafsızlığından bahsedemeyeceğimiz bu ortamı, saray rejiminden bağımsız düşünemeyiz. Yargıtay bu hamlesiyle, hukuku hiçe sayarak saray rejiminin alanını genişletmiş, ‘Biz anayasayı bilerek isteyerek ayaklar altına alıyoruz ve buna karşı hicbir şey yapamayacaksiniz dedi. iyi kötü uygulanan hukuk sisteminin tabutuna son çiviyi çaktı. Anayasayı tanımamak AYM kararlarını tanımam . Sizde buna alışacaksınız diyen saray rejimi karşısında durmaya çalışıyoruz. Onların adaletsiz düzeninin karşısında halkın mücadelesini emeğin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bodrum’da demokrasi ve hukukun üstünlüğünü inanan tüm muhalif siyasî partiler, demokratik kitle örgütleri,STK’lar meslek odaları, sendikalar, Baro ve duyarlı tüm vatandaşlar bir araya gelerek olağanüstü günlerden geçtiğimizin bilinci ile yargıtayın bu kararını tanımadığımızı bildiriyoruz. Her gün saat 18.00- 20.00 arası burada olacağız”dedi.Macit ise “İktidarın amacının tekçi faşist devlet örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu biliyoruz. Önce darbe yapıp sonra anayasayı değiştirerek kılıfına uydurmaya hazırlandığını görüyoruz. Siyasi iktidarın ve onun derin odaklarının yurttaşları çaresizliğe teslim etmesine seyirci mi kalacağız. Kayyum rejimine, yargının siyasallaşmasına, temel hak ve hürriyetlerimizin ayaklar altına alınmasına seyirci mi kalacağız? Bu açık hukuksuzluk karşısında hep birlikte direnmek ve hukuku egemen kılmak zorundayız. Direnmek zorundayız. Bir ülkede anayasa mahkemesinin kararları uygulanmıyorsa yani ortada anayasa yoksa yetkilerini anayasandan alan bir cumhurbaşkanı da yoktur bir devletten de bahsedilemez. Anayasa yoksa artık meşru bir siyasî iktidar yoktur” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Adalet İçin Meşale Yakıldı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!