1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrumlular Aday Adaylık Sürecini Değerlendirdi

Bodrumlular Aday Adaylık Sürecini Değerlendirdi

featured

BODRUM HABER – Bu hafta Bodrum Sıcak Haber ekibi olarak vatandaşlarımıza Mart 2024 ‘de yapılacak olan yerel seçimde seçilecek belediye başkan aday adayları ile ilgili sorular sorduk.

5 Aralık Salı günü CHP’nin belediye başkan aday adaylık başvuruları son buldu. Aday adaylık başvurusunda bulunan isimler Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuna Işın’a dosyalarını teslim ederek resmi olarak aday adaylıklarını netleştirdiler.  CHP Belediye Başkan Aday Adayları 21’i erkek ve 4’ü kadın olmak üzere toplamda 25 aday adaylık bulunuyor. Belediye Meclis Üye sayısı ise 114 kişi.

Belediye Başkan aday adaylık başvuruları sonrasında düşüncelerini almak için vatandaşlara mikrofon uzattık. Bodrum’un genel sorunlarını da dile getiren vatandaşlar Bodrum için daha güzel günleri görmek istiyor.  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile ya da başka isimler ile fark etmeksizin tek dilekleri Bodrum’un iyileştiğini görmek.  Bodrum’da yaşayan vatandaşların ilçede aday adaylık başvuruları ile başlayan yerel seçim süreci hakkında görüşleri ise şu şekildeydi:

Kimisi eskiye devam dedi, “Eskiye devam. Çünkü o bu kadar sene sonra doymuş adam. Yeni geleni doyuramayız. 25 aday adayı benim için enteresan değil. Kim gelirse gelsin aynı çarkın dişlisi olacak. Değişen bir şey olmayacak. İlk gelişte birkaç ay hoş söylemler, gösteriler olacak. Sonra o müteahhit gelsin bu müteahhit gelsin. Balıkçı barınağı sahibi gelsin. Böyle gidecek. Ben 17 yıldır buradayım ve buna alıştık”

“Tek dileğim ve ümidim Bodrum’u daha güzel bir hale getirmeleri”

Kimisi Bodrum’u daha enerjik bir ekip ile yönetilme fikrini sundu ve şunları aktardı; “Bu süreci tabi ki takip ediyorum. Aslen buralıyım ve adayların çoğunu da tanıyorum. Aynı zamanda çoğu da arkadaşım. Umut ediyorum ki Bodrum için en hayırlısı olur. Çünkü Bodrum’da ciddi problemler var. Hepimizin bildiği alt yapı problemleri gibi. Umarım bu seçim hayırlı olur. Bodrum için daha güzel şeyler yapabilecek daha enerjik bir ekip gelir diye ümit ediyorum. Kimin kazanacağını bilmiyorum. Açıkçası hepsi çok sevdiğim insanlar. Kim gelirse gelsin tek dileğim ve ümidim Bodrum’u daha güzel bir hale getirmeleri”

Kimisi Bodrum’un yaşadığı birtakım sorunlardan dolayı değişim çağrısı yaptı, “Şu an ki belediye başkanından memnun değiliz. Hem yol konusu hem de çalışmasında biraz aksatma var. O konuda şu an aday kim çıkarsa ona veririm. Kim olursa olsun fark etmez. Çünkü bu sene Bodrum konusunda çok sıkıntı yaşadım. Hem su konusunda hem alt yapı konusunda hem de yol konusunda hiçbir şekilde çalışma sistemi olmadı. Şu an yeni aday adaylıkları net olarak takip etmedim ama bakacağız. Kim bize neler tavsiye eder diye bakacağız”

“Bodrum zor bir belde”

Kimisi ise Bodrum ilçesinde başkanlık görevini yürütmenin zor olduğundan bahsetti. “Bodrum için hangi başkan gelirse gelsin zor bir belde. Herhangi bir belde değil. Gelir girdisi açısından birçok ili arkada bırakmış. Üzerinde çok büyük yük olan bir görev.  Bodrum Belediye Başkanlığı devralmak çok kolay bir görev değil. Günümüzdeki sistemde belediye başkanlarının elleri kolları çok bağlanıyor. Görüyorsunuz inşaatlar hala devam ediyor. Bodrum inşaatı yapıya doymuş durumda artık. Bunu alt yapı, su, trafik ve kanalizasyon kaldırmıyor. Ama yerel yönetimlerin elleri kolları bağlı ve artık bu çok fazla durdurulamıyor. Ben Kale Kont’ta oturuyorum ve Antik Tiyatro’nun öbür tarafı doğal bir sit alanıydı. Güzel bir orman olmasa bile doğa görüyorduk. Şu an ise orada son on yıl içerisinde 8-10 tane site yapıldı. Her şeyden önce bunu durdurabilecek bir başkan ya da bir sistem gerekli. Bodrum Belediye Başkanlığı’na kim gelirse gelsin işi çok zor”

Kimisi seçimde oyunu Ahmet Aras’tan yana olduğunu söyledi. “Ahmet Aras’ı tabi ki de isteriz. Sonuçta onun için bir şey yapmadı deniliyor ama ben başkanın birçok şey yaptığına inanıyorum.  O yüzden önümüzde ki seçimlerde de Ahmet Aras’ı seçerdim. Şu an da diğer aday adaylarını bilmiyorum. Onlar hakkında o yüzden yorum yapamıyorum”

Kimisi Başkan Ahmet Aras’ın bir dönem daha görevini yürütmesini dile getirdi ve  “Tam olarak takip etmesem de Bodrum’da yaşayan biri olarak kısmen biliyorum. Eski başkanımız Ahmet Bey’in aday adayı olduğunu ve Halil Bey var. Benim yakından tanıdığım bir arkadaşım. CHP’den aday olan Ağrılı bir beyefendi var. Bildiğim birkaç isim var. Bana göre Ahmet Bey tekrar yerinde kalsa iyi. Ancak Ahmet Bey’i destekliyorum anlamına gelmez. Çünkü bu sene Bodrum’un çok ciddi su problemi vardı. Biz altı ay su görmedik. Bunun önlemini alması gerekiyordu. Eğer ki 2. Dönemde de yetki tekrar ona verilirse, seçilirse özellikle istiaram ediyoruz bu su sorununu çözmesi onun geleceği açısından da çok önemli. Ülkemiz ve ilçemiz için umarım güzel bir seçim olur. Herkese başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

“Belediyecilik hizmet getirir”

Kimisi ise Bodrum için verilecek hizmete dikkat çekti ve “Bodrum dediğiniz zaman Türkiye’nin değil dünyanın gözbebeği. Burada da hizmet yapmak gerekir. Belediyecilik bunu gerektirir, hizmet gerektirir. Hangisi iyi hizmeti yaparsa onunla yola devam etmek isteriz. Aday adaylarını tanıyoruz, kısmen tanıdıklarımız var. Şahsi bizzat tanıdıklarımız da var. İçlerinden en iyisi hangisi ise o olsun. Tamamen hizmet önemli. Bodrum dünyanın gözbebeği durumunda olduğu için dikkatler üzerimizde. En ufak şey yanlış aksettiriliyor. Onun için Bodrum’un daha iyi olmasını istiyoruz. Hayırlısı olsun” ifadelerinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrumlular Aday Adaylık Sürecini Değerlendirdi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!