1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Güllüoğlu, Kızılay Bodrum’a Ait Arazi İle İlgili Hukuk Mücadelesi Başlattı

Güllüoğlu, Kızılay Bodrum’a Ait Arazi İle İlgili Hukuk Mücadelesi Başlattı

featured

BODRUM HABER – Türk Kızılayı Bodrum Şubesine bağış yapılan bir arazinin ABD vatandaşı bir kişi tarafından işgal edildiği ile ilgili Kızılay Bodrum Şube Başkanı Sait Güllüoğlu konuyu yargıya taşıdı. Güllüoğlu Dereköy Mahallesi’nde Kızılay’a ait 27 dönümlük arazinin, ABD vatandaşı bir kişi tarafından işgal edildiğini savunarak, kişi ile herhangi bir kira anlaşmalarının bulunmadığını ve konu ile ilgili hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre 1974’te Kıbrıs Savaşı sırasında Uslu ailesi Gümüşlük Dereköy de bulunan 27 dönümlük araziyi Kızılay’a şartlı bağış yaptı. 2009’da arazi Uslu ailesinin son ferdinin vefat etmesiyle Kızılay’a geçti. 2013’te bu arazinin bir kısmı kayıtlara göre 2 yıllığına Şerif Beyazıt Bağcı’ya kiraya verildi. Fakat 2013 ile 2015 yılları arasında şahsın Kızılay hesabına hiçbir şekilde para yatırmadığı belirlendi. Fakat birden bire Dilek isimli bir kişi kira bedeli olarak 2015’in Nisan ayına kadar Kızılay hesabına para yatırdı. Daha sonra nereden ve nasıl ortaya çıktığı henüz belirlenemeyen Yahudi asıllı Stella Hope Holtzman Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ücretini Kızılay hesabına yatırmaya başladı. 2016’da Bodrum Kızılay Şubesi 2019’a kadar kapatıldı. Bu süreçte kira bedeli adı altında para Türk Kızılay Muğla Şubesi hesabına yatırılmaya devam etti. 2019’da Bodrum Şubesinin Osman Akkartal başkanlığında tekrar açılmasıyla ücreti ödemeye devam eden Holtzman’ın araziyi boşaltması istendi. Fakat araziye herhangi bir kişi girdiği anda “Burası benim. Arazimden çıkın” diyerek, mülkü sahiplendi.

Türk Kızılay Bodrum Şubesi’nce konu mahkemeye taşındı. Dava, Bodrum 3. Sulh Mahkemesi’nde başladı. Davanın duruşması, davalı tarafa tebligat gitmediği için ertelendi.

Konu ile ilgili Güllüoğlu basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Araziyi tarım ve gençlik kampı alanı olarak değerlendirmek istediklerini söyleyen Güllüoğlu, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’de tarım arazilerinin tarım yapılarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca bu arazinin Kızılay üyeleri ve vatandaşlara açılarak onlara bir piknik alanı, bir sosyal alan olarak kullanılması yönünde de bir projemiz var. Gençlik kampı olarak kullanılması, gençlere burada ilkyardım, doğada hayatta kalma, denizde hayatta kalma, afet bilinci gibi konularda eğitim verilerek onların daha bilinçli bireyler olarak yetişmesini amaçladığımız bir sistem düşüncemiz var. Bunu gerçekleştirebilmek için de kadının hukuki yollarla arazimizden çıkarılarak arazinin Kızılay’a teslimi ile ilgili açtığımız davanın ilk duruşması vardı. Dava, 17 Ocak tarihine ertelendi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güllüoğlu, Kızılay Bodrum’a Ait Arazi İle İlgili Hukuk Mücadelesi Başlattı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler